Ειδήσεις

25η Μαρτίου στα Κατηχητικά των Ιερών Ναών : Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου


25η Μαρτίου. Διπλή χαρά, διπλή γιορτή. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι μέσου αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. Πολύ μεγάλη ημέρα για την πίστη μας.

Την ημέρα αυτή τιμούμε και τους Ήρωες της επανάστασης του 1821 που έδωσαν την ζωή τους ώστε η Πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα. 400 χρόνια οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τούρκικη κατοχή και την 25η Μαρτίου του 1821 στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας στα Καλάβρυτα ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και γέμισε ο αέρας από τις λέξεις που συγκλονίζουν! Ελευθερία ή Θάνατος!                                                                                       Το σπαθί και το καριοφίλι γίνεται ο φόβος των Τούρκων. Η φουστανέλα μαζί με την νησιώτικη βράκα ο τρόμος των Τούρκων.                                                                                                             Και επιτέλους γλυκοχαράζει η ανάσταση του γένους. Σε κάθε σπίτι σε κάθε Ελληνική γωνιά κυματίζει περήφανη η γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία, που ραγίζει, συγκινεί και φτερουγίζει κάθε Ελληνική ψυχή. Σήμερα δονείται η χώρα από άκρη σε άκρη, από τραγούδια, παρελάσεις, πανηγυρικούς λόγους, σχολικές εορτές.     25η Μαρτίου, τιμούμε και εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τιμούμε τους Αθάνατους Ήρωες του 21 που έχυσαν το τίμιο αίμα τους στον αγώνα για την Ελευθερία. Για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Χαίρεται και πάλλεται η Ελλάδα από άκρη σε άκρη και γιορτάζει την Ελευθερία που είναι το τιμιότερο δώρο που έδωσε ο Θεός στην άνθρωπο.

Όλα αυτά μετά τον Εκκλησιασμό τους, άκουσαν μαμάδες και παιδιά των Κατηχητικών των Ιερών Ναών: Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου Καρδίτσας. Συγκινήθηκαν, δάκρυσαν και ένιωσαν υπερήφανοι για τους προγόνους μας, υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες. Δίνοντας υπόσχεση πως εάν χρειαστεί θα δώσουμε και εμείς την ζωή μας για την Πίστη και την Πατρίδα μας. Ακολούθησαν δημοτικά τραγούδια και χορός, φεύγοντας με καμάρι, αισιοδοξία και ελπίδα. Ελπίδα διότι δεν είμαστε μόνοι, έχουμε στήριγμά τον Χριστό και την Παναγία μας.

Προηγούμενο άρθρο 1η Συνάντηση Αστυνομικών Σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων
Επόμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από τη Δημοτική Αστυνομία