1η Συνάντηση των Εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΥΠΟΔΟΧΗ» ώστε να συγκροτηθούν σε σώμα


Ξεκινά η υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία συνθηκών απασχόλησης και μόνιμης εγκατάστασης – κατοικίας στην περιοχή παρέμβασης» η οποία υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΥΠΟΔΟΧΗ».

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΥΠΟΔΟΧΗ συμμετέχουν οι Δήμοι του Νομού Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, το Δίκτυο Δομικών Υλικών, η Asset Τεχνολογική ΕΠΕ, τα ΚΕΚ «Δίας», «Αιχμή» και «Έρευνα» και η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., ως συντονιστής εταίρος.

Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΥΠΟΔΟΧΗ» εκλέχτηκε ομόφωνα ο κος Διδάγγελος Γεώργιος, ο οποίος  εκπροσωπεί το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Καρδίτσας και Αντιπρόεδρος ο κος Μαρκινός Αθανάσιος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αρμοδιοτήτων Αγροτικής Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & ΑΠΕ του Δήμου Καρδίτσας.

 

Βασικός σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση στην απασχόληση 90 ανέργων ή επιστημόνων εγγεγραμμένων στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι της πράξης είναι:

Γενικά άνεργοι ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων

Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα (κάτω των 3.000 € από αγροτική δραστηριότητα)

Νέοι επιστήμονες πολυτεχνικών σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (μηχανικοί, τοπογράφοι, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι κλπ)

Επιστήμονες γεωπονικών και οικονομικών σχολών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (γεωπόνοι, δασολόγοι, δασοπόνοι, βιολόγοι, οικονομολόγοι κλπ)

 

Στόχος της παρέμβασης είναι η προώθηση των ανέργων στην ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής μέσω της ατομικής τους καθοδήγησης από Γεωπόνους – Τεχνικούς Συμβούλους και η δημιουργία «κινήτρων μόνιμης εγκατάστασης» για τους  καταγόμενους από την περιοχή μας.

 

Η Πράξη «Δημιουργία συνθηκών απασχόλησης και μόνιμης εγκατάστασης – κατοικίας στην περιοχή παρέμβασης» εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».  Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT). Φορέας Διαχείρισης είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

 

 

ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                                                               

 

                                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

                                                                                                ΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και πολίτες
Επόμενο άρθρο Αυτοκτόνησε 64χρονος από τη Μητρόπολη Καρδίτσας