1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού Ν. Καρδίτσας


Την αναγγελία του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού Ν. Καρδίτσας ανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Κων/να Μαλλιάρου, η οποία στάθηκε στο σημαντικό γεγονός ότι συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός νέων στο Νομό μας ο οποίος αντιδρά στη σημερινή ασκούμενη πολιτική, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον του και που προσπαθεί να αφυπνίσει και να προβληματίσει πολύ περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να συστρατευθούν σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής του συγκεκριμένου κλίματος. Η γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού Ν. Καρδίτσας, αναλυτικά ανέφερε: «Η νεολαία Συνασπισμού Ν. Καρδίτσας σας καλωσορίζει και σας συστήνεται ουσιαστικά με την αναγγελία του 1ου Φεστιβάλ στην Καρδίτσα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008 στο χώρο της Πλατείας Πλαστήρα.
          Σε πείσμα των όσων θεωρούν ότι οι σύγχρονοι νέοι αδιαφορούν για τα κοινά και την πολιτι­κή, νέοι άνθρωποι με ανησυχία και συνάμα όραμα για την Ενιαία Αριστερά και τον τόπο, οργανω­νόμαστε σε αυτή την βάση. Ανησυχούμε για το παρόν και το μέλλον, το οποίο  προδιαγράφεται για εμάς εξαιρετικά δυσοίωνο, σε μία χώρα που οι πολιτικές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχουν οδηγήσει στην παρακμή.
          Η αδικία, η διαφθορά, η φτώχεια και η ανέχεια, διαρκώς εντείνονται κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε απαθείς τηλεθεατές.
          Θέλουμε να φωνάξουμε ότι είμαστε παρόντες! Ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως το γκρίζο μέλλον μας, αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να το προκαθορίσει για μας!
          Πρώτιστη επιδίωξή μας είναι η φωνή μας αυτή να ενωθεί με πολύ περισσότερους νέους που δεν έχουν αφυπνιστεί ακόμη ή με αυτούς που έχουν ήδη να αρχίσει να προβληματίζονται αλλά δεν έχουν ακόμη εκφραστεί. Στην προσπάθεια μας αυτή, θεωρήσαμε απαραίτητη την καθιέρωση ετησί­ων φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν τα προβλήματα των νέων αλλά και της κοινωνί­ας γενικότερα.
          Ως κεντρικό θέμα της φετινής πρώτης προσπάθειας μας, θα έχουμε το δικαίωμα της εργασί­ας σε συνδυασμό με το φαινόμενο της ανεργίας.. Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Η εργασία είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας στη ζωή του ανθρώπου, πρωτίστως για την επιβίωση του και δευτερευόντως για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του. Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ανεργία μαστίζει την κοινωνία, πλήττοντας ιδίως εμάς τους νέους. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, “φρόντισαν” να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του δι­καιώματος του ατόμου στην εργασία και το χειρότερο είναι ότι κατ’ ουσία μας κοροϊδεύουν, προ­σπαθώντας να επιλύσουν το πρόβλημα με την προώθηση της ημιαπασχόλησης, των προγραμμάτων stage και τις μονιμοποιήσεις των ημετέρων “από το παράθυρο”, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις  καταλύουν διαρκώς την έννοια του οκτάωρου και της πενθήμερης εργασίας.
          Προς απογοήτευση τους όμως, Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!! Προβληματίζεται, οραματίζεται και θέλει να αναλάβει το μέλλον στα χέρια της, όπως πραγματικά της ανήκει!!!
          Με σύνθημα “Διάλεξε ζωή και όχι επιβίωση”, σας καλούμε όλους την Παρασκευή το απόγευμα, στις 6:00 μμ, στην Πλατεία Πλαστήρα, για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε και να ψυχαγωγηθούμε. Το πρόγραμμα μας προβλέπει κατά σειρά, θεματικές ενότητες για το περιβάλλον, τον Μάη του ’68 και αρχειακό υλικό της Αριστεράς, ομάδα Grafitti και έκθεση βιβλίου με συγγραφικά αφιερώματα. Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς θα είναι ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΝ, ο Ηλίας Τσαμπουνάς, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ και συντονίστρια η Κωνσταντίνα Μαλλιάρου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ Ν. Καρδίτσας».

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα στους Μεσογειακούς Αγώνες
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα η περιοδεύουσα έκθεση για το ΠΕΠ Θεσσαλίας