Ειδήσεις

10 έργα αλλάζουν την εικόνα της Καρδίτσας


Σε μια σειρά από καίρια έργα τα οποία με την υλοποίησή τους θα αναβαθμίσουν αισθητά την Καρδίτσα και το επίπεδο ζωής των κατοίκων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για την πορεία των έργων, παράλληλα δε έκρουσε το καμπανάκι για ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν προχωρούν γρήγορα κάποιες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα έργα.

Τα έργα αυτά, με τη σειρά που τα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Ολοκληρώνεται η Ύδρευση της ανατολικής πλευράς της Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου. Πρόκειται για έργο 44 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά 44 χωριά και ένα δίκτυο 13 χιλιομέτρων. Τώρα γίνονται οι δοκιμές και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση.
  • Το έργο Δέλτα – Καρδίτσα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Καλύπτει 6 χιλιόμετρα με κυκλικούς κόμβους. Η κατασκευαστική εταιρεία περιμένει και άλλα μηχανήματα. Καθυστερούν οι απαλλοτριώσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αγοραστός επ ΄ αυτού: «Κάνουν ζημιά. Έχουν τεράστια ηθική ευθύνη. Έχουν ακόμα μια ευκαιρία. Δεν είμαστε των Δικαστηρίων. Το έργο θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των πολιτών».
  • Ολοκλήρωση του νότιου Περιφερειακού. Αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. ΟΣΕ και Τράπεζα Πειραιώς έδωσαν την Υπεύθυνη Δήλωση για να συνεχίσει η Περιφέρεια το έργο.
  • Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων και αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε, στη συνέχεια, να υπογραφεί η σύμβαση. Είναι ένα έργο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Παλιά Ηλεκτρική: Δεν έχει παραδοθεί η ολοκληρωμένη μελέτη και καθυστερεί. Είναι ένα έργο 2.900.000 ευρώ. Η Περιφέρεια μεριμνά για τα τεύχη δημοπράτησης και την ολοκλήρωσή τους.
  • Δέλτα-Παλαμάς: Βρίσκεται στο 65% της υλοποίησής του. Είναι ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
  • Παράκαμψη Σοφάδων: Είναι σε εξέλιξη και τοποθετούνται και επιπλέον κόμβοι.
  • Παράκαμψη Συκεώνας: Προχωράει, αλλά στο τμήμα Ραχούλα έως Μεσοράχη δεν έγιναν οι απαλλοτριώσεις και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση.
  • Προπονητήριο –  Αθλητικό Κέντρο Καρδίτσας: Βρίσκεται υπό σχεδιασμό και είναι ύψους 500.000 ευρώ. Η Περιφέρεια περιμένει από το Δήμο Καρδίτσας να της στείλει τις εγκρίσεις της Πολεοδομίας.
  • Δρόμος Λίμνη Πλαστήρα – Μουζάκι: Έχει δημοπρατηθεί και είναι ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η καθυστέρηση οφείλονταν στο Δασαρχείο που έπρεπε να προχωρήσει στην ξύλευση που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ακόμη, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε πως περιμένουν από τη ΓΕΛ ΤΕΡΝΑ να μπει στα ποτάμια και στον ορεινό όγκο της Αργιθέας για τα απαιτούμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε ο Ιανός.

«Είναι έργα που αλλάζουν τη ζωή των κατοίκων, δίνουν θέσεις εργασίας. Το σύνθημά μας είναι: ρυθμός, απλοποίηση, συνέργεια, αυτοματοποίηση» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ενημέρωσε, επίσης, πως αυτές τις ημέρες οι επιχειρήσεις πληρώθηκαν άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ με το 20% της προκαταβολής.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο 32.52% η εμβολιαστική κάλυψη στην Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή κοινού οι πτήσεις Εθισμού της Αερολέσχης