100.000 € για τη γέφυρα στον Μέγδοβα


Πίστωση 100.000 €, διέθεσε το Υπ. Εσωτερικών από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», στον Δήμο Ιτάμου για την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα.

Η γέφυρα στον ορμητικό ποταμό Μέγδοβα αποτελούσε βασική προτεραιότητα του Δήμου Ιτάμου, των Φορέων κ πολιτών των Τ. Δ. Καροπλεσίου και Νεράϊδας.

Τόσο ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος όσο και ο Υφ. Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος, προώθησαν και στήριξαν το αίτημα στον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Αθ. Νάκο.

Ήδη συντάσσεται η μελέτη από τον Μηχ/ικό της Τ.Υ.Δ.Κ. κο Ευάγγελο Ψήμμα και αναμένεται η δημοπράτησή της από τον Δήμο το επόμενο δίμηνο.

Η γέφυρα θα κατασκευαστεί στη θέση όπου διέρχεται και η οδική σύνδεση Κουκέϊκα – Μοναστήρι Νεράϊδας.

Για την αποπεράτωσή της θα γίνει χρήση και της γέφυρας Μπέλεϋ του Άσπρου Ποταμού.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Νομάρχη και Υφυπουργούς κ.κ. Σπ. Ταλιαδούρο κ Αθ. Νάκο ο κ. Τσαντήλας δήλωσε :   Για την διέλευση του ποταμού Μέγδοβα και των παραποτάμων του πετύχαμε την χρηματοδότηση τεσσάρων γεφυριών :

Πρώτα στον Σαρανταπορίτη το 2001, στον Άσπρο το 2007 (από την Ν. Αυτ/ση), το 2008 στον Μέγδοβα ( Κουκέϊκα ) και το 2009 στο πρόγραμμα της Δ.Ε.Β. στη σύνδεση Γιαννουσέϊκα – Καβαλιώρα Ανθηρού.

Δυστυχώς αποτυχία υπήρξε στην κατασκευή της γέφυρας στον Μέγδοβα για την σύνδεση ΝΕΡΑΪΔΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΣ Ευρυτανίας, διότι ενώ αρχικά το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον κο Πάχτα το 2004 στη συνέχεια δεν έγινε η μεταφορά της πίστωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το πρόβλημα παραμένει. Ελπίζουμε στο ΕΣΠΑ να ενταχθεί εκ νέου η κατασκευή και αυτής της σημαντικής γέφυρας.

Προηγούμενο άρθρο Επίδομα κατά της ακρίβειας ζητούν τα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Απειλούνται τα κέντρα πρόληψης