Ειδήσεις

11η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα


Για 11η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου και τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Η εκδήλωση φέτος είναι αφιερωμένη: α) στον Ι. Λ. Μπουρούτη, Φυσικό – τ. Γενικό Επιθεωρητή Μ.Ε. και συγγραφέα του δίτομου έργου «Πειράματα Φυσικής» του ΟΕΔΒ και β) σε εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών στην καθημερινότητα. Η επιλογή έγινε μετά από συναντήσεις του ΕΚΦΕ Καρδίτσας με Σχολικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς του Ν. Καρδίτσας σταθμίζοντας τα παρακάτω γεγονότα. Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Μαγούλας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΙΕΠ για δημιουργία Μουσείου Φ.Ε. στο σχολείο και με αφορμή το γεγονός αυτό χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν πολλά από τα πειράματα που περιέχονται στο βιβλίο του Μπουρούτη με τα υλικά εκείνης της εποχής. Αποφασίστηκε έτσι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του ανωτέρω πονήματος. Επίσης οι εκπαιδευτικοί πρότειναν να συνδυαστούν τα παραπάνω με ένα θέμα που κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον, δηλαδή τις εφαρμογές Φυσικών Επιστημών στην καθημερινότητα.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, θεατρικά, κ.ά. Συμμετέχουν 53 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Η εκδήλωση γίνεται σε έξι διαφορετικές ημέρες:

– Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στις 11:30πμ στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 19 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καρδίτσας και το ΕΚΦΕ.

– Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στις 10πμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 10 σχολεία του Δ. Μουζακίου (6 της Πρωτοβάθμιας και 4 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), το ΚΠΕ Μουζακίου και το ΕΚΦΕ.

– Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 9πμ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 4 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καρδίτσας και το ΕΚΦΕ.

– Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 9πμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 7 σχολεία του Δ. Σοφάδων (4 της Πρωτοβάθμιας και 3 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και το ΕΚΦΕ.

– Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στις 9πμ στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 7 σχολεία του Ν. Καρδίτσας και το ΕΚΦΕ.

– Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στις 9πμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 6 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Παλαμά και το ΕΚΦΕ.

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr.

Προηγούμενο άρθρο Διάκριση για την ομάδα ποδοσφαίρου μαθητριών του 4ου ΓΕ.Λ.
Επόμενο άρθρο Επιστημονικό συμπόσιο με Θεσσαλούς γιατρούς