Ειδήσεις

11η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες


Ολοκληρώθηκε η «11η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα» με την πραγματοποίηση της πέμπτης και έκτης ημέρας δραστηριοτήτων στα σχολεία 14ο Δημοτικό Καρδίτσας και 1ο Δημοτικό Παλαμά. Για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζοντας τη δεύτερη δεκαετία εκδηλώσεων οι Φυσικές Επιστήμες γιορτάστηκαν σε έξι διαφορετικά σχολεία σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις του Ν. Καρδίτσας, εμπλέκοντας πολλούς περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς στη διαδικασία. Παρουσίασαν δραστηριότητες σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες 2 Νηπιαγωγεία, 25 Δημοτικά Σχολεία, 25 Γυμνάσια και Λύκεια και 2 Υποστηρικτικές Δομές της Εκπαίδευσης και παρακολούθησαν αυτές πολλοί μαθητές από πολλά περισσότερα σχολεία του Νομού.

Στην Καρδίτσα η εκδήλωση έγινε στις 31 Μαΐου, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, με συμμετοχή 7 σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2ο, 4ο, 7ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου και Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Ουράνιο Τόξο»), ενώ συμμετοχή είχε και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας. Για να παρουσιαστούν τα εκθέματα και οι δραστηριότητες των μαθητών πολλές δεκάδες θρανία, στην αυλή του σχολείου γέμισαν ασφυκτικά με πειραματικές διατάξεις, με κατασκευές, με φυτά και με βιβλία. Επίσης γύρω από τους πάγκους ήταν αφίσες και ζωγραφιές, επεξηγηματικές των δραστηριοτήτων που παρουσιαζόταν, καθώς και σχετικές με τη θεματολογία στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση. Υπήρχε δε και παρουσίαση που έπαιζε σε οθόνη που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό. Μεταξύ των άλλων φέτος στην εκδήλωση έγινε και ένα παιχνίδι/βιωματική δραστηριότητα για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που περιλάμβανε ερωτήσεις που είχαν σχέση με τις Φυσικές Επιστήμες. Επιπλέον η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ήταν γεμάτη με μαθητές που ζωγράφιζαν αφίσες σχετικές με το θέμα που παρουσίαζε η ομάδα τους με τα υλικά να είναι προσφορά του ΚΠΕ Μουζακίου.

Στον Παλαμά η εκδήλωση έγινε στις 5 Ιουνίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά με 6 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλαμά (1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, Δημοτικά Σχολεία Μαραθέας και Προαστίου και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά). Συμμετείχε και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας. Η αυλή του σχολείου χρειάστηκε να γεμίσει θρανία για να καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης. Πολλές κατασκευές, αφίσες, ζωγραφιές, πειράματα, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα ήταν στη διάθεση των παρευρισκόμενων να τα θαυμάσουν, να δοκιμάσουν πως λειτουργούν και να μυηθούν στη μαγεία των Φυσικών Επιστημών από μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές πρόθυμους να επεξηγήσουν τα έργα τους. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μαθητές έκαναν ζωγραφιές/αφίσες με τα υλικά να είναι προσφορά του ΚΠΕ Μουζακίου, όπως και στην Καρδίτσα και στο τέλος έγινε και ένα παιχνίδι/βιωματική δραστηριότητα για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που περιλάμβανε επίλυση γρίφων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες.

Στην εκδήλωση της Καρδίτσας παρέστησαν ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Κωτούλας και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση του Παλαμά παρέστησαν η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτα Ντιβέρη και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη η προσέλευση των παιδιών μας στις ιερές Παρακλήσεις
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Κώστα Τσιάρα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών