Ειδήσεις

11η Πανελλήνια Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου


Στον Αμπελώνα Λάρισας πραγματοποιήθηκε η 11η Πανελλήνια Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου, πριν από μερικές ημέρες και την παρακολούθησαν 26 ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Σκόπελο, Ιωάννινα, Χίο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. με αρχηγό σχολής τον Γιάννη Δρη Έφορο Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου της Γενικής Εφορείας.

Η σχολή φιλοξενήθηκε στο χώρο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, το οποίο ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της σχολής, που έφτιαξε 14μελής εκπαιδευτική ομάδα, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι. Πραγματοποιήθηκαν αρχικά οι απαραίτητες εισηγήσεις που αφορούσαν- μεταξύ άλλων-στο, τι είναι και πώς λειτουργεί ένα Προσκοπικό Δίκτυο, ποια είναι η δομή του και πώς προγραμματίζει τις δράσεις του. Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή ιδεών για δραστηριότητες σχετικές με τα ενδιαφέροντα των μελών των Προσκοπικών Δικτύων.

Σύνθημα της σχολής τρεις βασικοί άξονες του προγράμματος του κλάδου:

χαρά – εξέλιξη – παρέμβαση

Το Προσκοπικό Δίκτυο είναι το τμήμα των Προσκόπων που αναφέρετε σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών. Οι νέοι μέσω των δράσεων που πραγματοποιούν βοηθούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, με παρεμβάσεις και δρώμενα που αποσκοπούν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, στην επαγγελματική αποκατάσταση και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας, το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας και τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.

Με πολλές ιδέες για δράσεις, οι εκπαιδευόμενοι, της 11ης Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου, αποχαιρέτησαν τη Λάρισα και το φιλόξενο Αμπελώνα έχοντας στο μυαλό τους τον εμπλουτισμό του προσκοπικού τους προγράμματος.

Κορδάς Παναγιώτης

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Αφοί Φυτιλή: Αξεπέραστοι στον τομέα των υδραυλικών!
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για την αξιολόγηση του ΤΕΙ