Ειδήσεις

14 μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. και τον ΑΣΚ Ολυμπιακό


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) & του ΑΣΚ Ολυμπιακός στο 1ο κύπελλο Ν.Ο.Β.Α. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Ν.Ο.Β.Α. το τριήμερο 11 – 13/5/2018 στο ανοιχτό κολυμβητήριο Βόλου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 750 αθλητών και αθλητριών απ’ όλη την Ελλάδα.

Η αγωνιστική ομάδα κατάφερε μεγάλες διακρίσεις, παρόλο που το διάστημα αυτό βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει των πανελληνίων πρωταθλημάτων, ωστόσο η συμμετοχή της στους αγώνες αποτέλεσε μια ευκαιρία για να μετρήσει τον βαθμό ετοιμότητάς της και να δείξει για άλλη μια φορά πως βρίσκεται δίκαια στην ελίτ της κολύμβησης πανελλαδικά. Διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές, που είναι η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης, η λειτουργία ακαδημιών, η ανάδειξη ταλέντων και πρωταθλητών, η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός συνεχίζουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι η κατάκτηση ενός ορίου της κατηγορίας OPEN (Γυναικών) από την 13χρονη αθλήτρια του Συλλόγου Δεμικέλη Αγγελική-Ειρήνη στα 200μ. πρόσθιο.

Η αγωνιστική ομάδα κολύμπησε εξαιρετικά, σημειώνοντας σημαντικές επιδόσεις κατακτώντας 14 μετάλλια (8 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα). Επιπρόσθετα, «έπιασαν» τα όρια συμμετοχής στα επερχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα αθλήτριες που σε ορισμένα αγωνίσματα μέχρι σήμερα δεν τα είχαν καταφέρει. Έτσι η εκπροσώπηση της πόλης μας στα κορυφαία πρωταθλήματα θα είναι μεγαλύτερη!!!

Αποτελέσματα αγώνων

  • Αντιμησάρη Ιουλία, 8η θέση στα 50μ. ελεύθερο, 8η θέση στα 50μ. ύπτιο και 8η θέση 50μ πεταλούδα πανκορασίδων Β.
  • Δεμικέλη Αγγελική-Ειρήνη, χρυσό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο, χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο (Όριο κατηγορίας OPEN) και κατάκτηση ορίου στα 200μ. μικτή ατομική πανκορασίδων Β.
  • Ζαρκαδούλας Κωνσταντίνος, χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο και χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και 6η θέση στα 50μ. ύπτιο παμπαίδων Β.
  • Καλούτσα Αριάδνη, 5η θέση στα 50μ. ελεύθερο και 6η θέση στα 50μ. πεταλούδα πανκορασίδων Α.
  • Κρανά Δέσποινα Ειρήνη, 4η θέση στα 50μ. πρόσθιο συνοδευόμενο από την κατάκτηση ορίου, 4η θέση στα 200μ. πρόσθιο και 5η θέση στα 100μ. πρόσθιο πανκορασίδων Β.
  • Μπαμπλέκης Αθανάσιος, χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική και 4η θέση στα 50μ. ελεύθερο ανδρών.
  • Μπλούφας Μιχαήλ, χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, χρυσό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα και αργυρό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο παμπαίδων Β.
  • Τσαπράζη Ειρήνη Αγορίτσα, χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα και 4η θέση στα 200μ. ύπτιο πανκορασίδων Α.
  • Τσιαπέρα Μαρία, 7η θέση στα 50μ. πεταλούδα, 8η θέση στα 50μ. ελεύθερο συνοδευόμενο από την κατάκτηση ορίου και 10η θέση στα 100μ. πεταλούδα κορασίδων.
  • Τσιαπέρα Χριστιάνα, αργυρό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο πανκορασίδων Α.
  • Μπλούφας Σωτήριοςχρυσό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα,  αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο παίδων. Ο Σωτήρης αγωνίζεται με το σκουφάκι των Δελφινιών Πτολεμαΐδας αλλά προπονείται στο σύλλογό μας.

Τα όρια συμμετοχής της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών στα 100μ. και στα 200μ. πρόσθιο πανκορασίδων Β, κατέκτησε η αθλήτρια του Συλλόγου Κρανά Δέσποινα-Ειρήνη, στην ημερίδα ορίων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο ανοιχτό κολυμβητήριο Βόλου.

Τα Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακός, αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν όλους τους κολυμβητές/τριες, τις προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου, καθώς και τους γονείς των παιδιών, τόσο για τις αγωνιστικές επιδόσεις όσο και για το υπέροχο κλίμα του ευγενούς συναγωνισμού, της ευγενούς άμιλλας και της συλλογικότητας της κάθε δραστηριότητας, που καλλιεργείται στην ομάδα, το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και να τους ευχηθούν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως οι εγγραφές συνεχίζονται για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τις χαρές της κολύμβησης, μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες για κάθε παιδί, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακός και φυσικά μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κυρίως την αγάπη και τη φροντίδα για το παιδί. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 16:00-20:00 καθώς και στις ώρες χρήσης της μικρής πισίνας στο γραφείο της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακού

 

Προηγούμενο άρθρο 30 Μάη: Ημέρα αγώνα, ημέρα πανεργατικής απεργίας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου