Ειδήσεις

30 Μάη: Ημέρα αγώνα, ημέρα πανεργατικής απεργίας


Η απεργία αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και την κυβέρνηση να δίνει ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού , παρουσιάζοντας την «επόμενη ημέρα» σαν μέρα εξόδου της από τα βάσανα της πολιτικής που προωθεί και υλοποιεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ψεύδονται ασύστολα , τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και είναι βασική προϋπόθεση – προαπαιτούμενο για τις «επενδύσεις» και την περιβόητη ανάκαμψη.

Στην άλλη όψη του νομίσματος είναι η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια , η μετατροπή της χώρας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο θανάτου . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιδιαβαίνει τα Βαλκάνια με τη σημαία ΝΑΤΟ – ΕΕ στο χέρι , βάζει πλάτη για να ενισχύσει τη θέση του κεφαλαίου και το μερίδιό του από τη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν τους άρρηκτους δεσμούς , το ενιαίο της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια με την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να  συμβάλουμε μαχητικά στην επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, της αγωνιστικής απεργιακής συγκέντρωσης που οργανώνει το ΠΑΜΕ, τη Τετάρτη 30.05.2018 στις 10 π.μ. στη Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινές βραδιές στις πλατείες της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 14 μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. και τον ΑΣΚ Ολυμπιακό