Ειδήσεις

18ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την  Πέμπτη 7-3-2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των  Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας  Αγ. Παντελεήμονα  Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 18ο συμπόσιο της περιόδου 2018-19 με τίτλο αγαπη και γνωση για υγεια και ευτυχια.  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται χωρίς διακοπή για 7η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεαν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος ο κάθε πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Σκεψεις με αφορμη την ημερα της γυναικας:

Είναι ημέρα γιορτής ή αγώνα και περισυλλογής; Είναι ημέρα για ξεφάντωμα χωρίς τους άνδρες ή για συζήτηση και προβληματισμό με τους άνδρες; Οι γυναίκες σήμερα, πόσο κοντά είναι στο μήνυμα της 8ης Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας; Οι άνδρες πόσο ενστερνίζονται το φεμινιστικό κίνημα; Τη γυναίκα τη θέλουν δίπλα τους ή πίσω τους; Πόσο βοηθάει την κοινωνία και τους ίδιους τους άνδρες να πιστεύουν ότι η γυναίκα είναι υποδεέστερη από αυτόν; Τελικά η ημέρα της γυναίκας μήπως οδηγείται προς τον εκφυλισμό της;

Θα παιχθούν βιντεάκια αφιερωμένα στην ημέρα της γυναίκας, θα διαβαστούν διάφορα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα και θα γίνει συζήτηση μεταξύ ανδρών και γυναικών, γιατί στα Συμπόσια οι άνδρες συμμετέχουν και στην ημέρα της γυναίκας.

Και όπως πάντα αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμελεια και συντονισμος συμποσιων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Μουζακίου: Στεγαστική Συνδρομή για αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης - Του Δομήνικου Βερίλλη