Ειδήσεις

1ο ΕΠΑ.Λ Μουζακίου: Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ


Ο Διευθυντής και ο σύλλογος των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου, συγχαίρουν τους αποφοίτους που πέτυχαν τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ  του ΕΟΠΠΕΠ.  Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία.

Ειδικότητα: Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

  1. Αναστασίου Αγγελική
  2. Γρηγορίου Θεοδώρα
  3. Κατσαρός Ευάγγελος
  4. Ρούντου Ειρήνη

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

  1. Κουμιώτη Ελισσάβετ
  2. Παναγιωτίδου Παρασκευή

Στους επιτυχόντες χορηγείται Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, καθώς και Βεβαίωση Πιστοποίησης.

Στο ΕΠΑ.Λ Μουζακίου λειτουργούν οι ειδικότητες Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς και  Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής από το 2017. Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια 156 ημερών εργασίας και συνδυάζει 7ωρο  εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες. Συνδυάζεται η απασχόληση σε εργασιακό χώρο σχετικό με το αντικείμενο που έχει αποφοιτήσει ο σπουδαστής, και συγχρόνως παράλληλη εκπαίδευση και στήριξη από το σχολείο φοίτησης. Ο μαθητής εντάσσεται ομαλά στην αγορά εργασίας και συνεχίζει την εκπαίδευσή του ,αναβαθμίζοντας το πτυχίο του από πτυχίο επιπέδου 4 σε επιπέδου 5.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι εκπτώσεις ζέσταναν την αγορά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μετακομίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας