Ειδήσεις

2ο Ψυχαγωγικό Συμπόσιο σε νέους καταρράχτες


Σε μια νέα όμορφη τοποθεσία του ίδιου ποταμιού Καράμπαλη, αυτή τη φορά στο ανατολικό μέρος της πόλης, στην ιστορική του γέφυρα, όπου πριν 50 περίπου χρόνια την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιούνταν τα Κούλουμα, έχει δημιουργηθεί τεχνητό φράγμα για αρδευτικές ανάγκες, στη σμίξη των δύο ποταμιών Καράμπαλη και Γάβρα. Σε αυτό το φράγμα υπάρχει ένα ωραίο θέαμα με καταρράχτες το οποίο αξίζει να επισκευτούμε και να αναδείξουμε.

Σε αυτή λοιπόν την ιστορική τοποθεσία με το όνομα «ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ» την προσεχή Κυριακή 9-6-19 και ώρα 11 πρωϊνή, Η ΟικόΣφαιρα και το Αγρόκτημα Βασιλάκου με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιεί το 2ο Ψυχαγωγικο συμποσιο. Στην όχθη της σμίξης των δύο ποταμών και με φόντο τους καταρράχτες, σε απόσταση 30  μ. από αυτούς θα απλωθούν καρέκλες και τραπέζια με ορεκτικά, ποτά και ίσως ζωντανή μουσική.

Καταλληλη ωρα για επισκεψη την κυριακη, για να βρει κανεις και την παρεα μας, θα ειναι μεταξυ 12.00 και 14.00 οπότε θα είμαστε ακόμη εκεί. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη ώρα και ημέρα μπορεί κανείς να επισκεφτεί την τοποθεσία, αφού ο χώρος είναι προσβάσιμος από δύο κατευθύνσεις και μάλιστα και με αυτοκίνητο.

Προσπάθειά μας είναι να αναδείξουμε και αυτό το τοπίο (το προηγούμενο ήταν στη θέση «ΔΕΣΗ» του ίδιου ποταμιού)που θα μπορούσε από χρόνια και αυτό  να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και διαδρομής. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που ίσως αγνοούν  αυτό  το θαυμάσιο θέαμα – τοπίο, θα μπορούσαν με λίγη θέληση, όραμα και φαντασία να το εντάξουν στα έργα περιαστικού πράσινου και ψυχαγωγίας, το οποίο με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να αξιοποιηθεί, να δημιουργήσει και 1-2 θέσεις εργασίας με ένα μικρό αναψυκτήριο ή κινητή καντίνα, έτσι ώστε να το επισκέπτονται Καρδιτσιώτες και περαστικοί και να το απολαμβάνουν.

Πέραν αυτού ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός με τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Τσιάκο είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν κάποιες μικρές παρεμβάσεις και υποσχέθηκαν να εντάξουνσε πρόγραμμα της Ε.Ε την αξιοποίηση, ανάδειξη και ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του ποταμιού Γάβρα, από Παπαράτζα μέχρι Γέφυρα Καράμπαλη (μέρος του οποίου αποτελεί και η αναφερόμενη γέφυρα με τους καταρράχτες). Μάλιστα ο κ. Αγοραστός στην πρόσφατη προεκλογική του ομιλία στην Καρδίτσα (Μάιος 2019), αναφέρθηκε εκ νέου σε αυτό το έργο με θετική προοπτική.

Οι περισσότεροι από εμάς θα γνωρίζουμε, ότι σε άλλες πόλεις ή χώρες, αξιοποιούν κάτι πολύ λιγότερο σημαντικό από τους προτεινόμενους καταρράχτες, το βαφτίζουν αξιοθέατο και το εντάσσουν στα επισκέψιμα μέρη του τόπου τους για τους τουρίστες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η νέα αυτή θέση «Γεφυρα Καραμπαλη» δεν έχει καμία σχέση με τη θέση «ΔΕΣΗ» του ίδιου ποταμιού, όπου στις 19-6-19 πραγματοποιήθηκε το 1ο Ψυχαγωγικό Συμπόσιο στους εκεί καταρράχτες.

Οδοιπορικο

Θα περιγράψουμε την μετάβαση από τη μία μόνο κατεύθυνση που είναι συντομότερη και με λιγότερο χωματόδρομο:

Περνώντας τον οδικό κόμβο της  οδού Χαρ. Φλωράκη (που είναι προέκταση της Κουμουνδούρου) με τη σιδηροδρομική γραμμή, όπου εκατέρωθεν βρίσκονται τα πρ. στρατόπεδα, στρίβουμε αμέσως αριστερά και κινούμαστε σε ασφαλτόδρομο ακριβώς παράλληλα και δίπλα (κολλητά) με τη σιδηροδρομική γραμμή. Σε απόσταση κάπου 900 μ. όπου τελειώνει ο ασφαλτόδρομος (εκεί είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις Μπουντόλου), στρίβουμε αριστερά  στα δέκα μέτρα αμέσως δεξιά σε στενό αλλά βατό χωματόδρομο. Η απόσταση του χωματόδρομου είναι 400 μ. μέχρι τη γέφυρα Καράμπαλη. Σχετικές ενημερωτικές πινακίδες θα τοποθετήσουμε σε επίκαιρα σημεία από τον αναφερόμενο οδικό κόμβο μέχριτο προορισμό σας.

 

Προηγούμενο άρθρο 28η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος
Επόμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας