Ειδήσεις

21 νέα έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για το δρόμο Μουζάκι-ύμπανος-Αργιθέα-όρια ν. Καρδίτσας


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Μουζάκι-Τύμπανος-Αργιθέα-όρια νομού Καρδίτσας.  Ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός απαντώντας σε επερώτηση στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας,  ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει υλοποιήσει 21 έργα  και μελέτες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την συντήρηση σηράγγων και την αντιπλημμυρική προστασία του οδικού άξονα ενώ επιπλέον κάθε χρόνο συντηρεί το οδικό δίκτυο της Αργιθέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Ο δρόμος Μουζάκι – Τύμπανος – Αργιθέα -μέχρι τα όρια με το νομό Άρτας έχει συνολικό μήκος της τάξεως των 55 χιλιομέτρων

-Μετά τον αυχένα του Τυμπάνου  χρησιμοποιείται για τη διέλευση των οχημάτων τμήμα περίπου 4.400 μέτρων που διέρχεται μέσω  5  σηράγγων οι οποίες ανήκουν στη ΔΕΗ και δεν αποτελούν τμήμα του Επαρχιακού δικτύου,  αντί της «παράκαμψης Παλαιοδεντρίου» μήκους 3.500 μέτρων, η οποία ανήκει στο επίσημο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο-  Επαρχιακή Οδός 3.

-Για την κατασκευή των ανωτέρω 3.500 μέτρων αναζητούνται πόροι κατ αρχήν για τη σύνταξη όλων των μελετών (Τοπογραφικές,  Συγκοινωνιακές, Υδραυλικές, Γεωτεχνικές, Περιβαλλοντικές κ.ο.κ.)  προεκτιμώμενης αμοιβής της τάξεως των 360.000 ευρώ, και στη συνέχεια για τη δημοπράτηση του έργου.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκτελέσει τα έργα  συνολικού προϋπολογισμού 5.546.970,96 Ευρώ.

όπως φαίνεται στον ακόλουθο Πίνακα:

Επιπλέον, κάθε χρόνο: 

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελεί εργασίες συντήρησης της τάξεως των 300.000 ευρώ.

-Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας με οχήματα και μηχανήματα έργου συντηρούν το οδικό δίκτυο της Αργιθέας (κλείσιμο λακκουβών με ψυχρή άσφαλτο, συντήρηση οδοστρώματος με ασφαλτικό, συντήρηση γέφυρας μπέλευ στο Πετρωτό, άρση καταπτώσεων και καθαρισμός τεχνικών).

Τέλος σημειώνουμε ότι η υποχρέωση για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «ΙΑΝΟ» στον ανωτέρω οδικό άξονα έχει αναληφθεί από το Υπουργείο Υποδομών».

Προηγούμενο άρθρο Εκπαίδευση διδασκόντων από πανεπιστήμια της Ασίας σε σχεδιασμό και καινοτομία στο Βιετνάμ από το ΤΗΜΜΥ
Επόμενο άρθρο Άκυρες οι αιτήσεις που έγιναν για την επιδότηση ρεύματος