Ειδήσεις

2η συνάντηση συνεργασίας του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10-4-24  η δεύτερη συνάντηση μαθητών και μαθητριών  του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος   Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Κατσούλη και ομάδας φοιτητών του, στο χώρο του Πανεπιστημίου στην οδό Τρικάλων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογράψει το σχολείο με το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα και αφορά στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου που προσανατολίζονται στις επιστήμες υγείας.Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής τουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωσταντίνος  Κατσούλης, με συνοδεία φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος, ξενάγησαν τα παιδιά  στους χώρους της Σχολής, στα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα. Είχαν την ευκαιρία επίσης να συνομιλήσουν με καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές της Σχολής, αλλά και να συμμετέχουν σε εργαστηριακές αναλύσεις και πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια Βιοχημείας, Μικροβιολογίας και Διατροφής.

Οι συνεργασίες σχολείων με πανεπιστημιακά τμήματαενισχύουν τα παιδιά στην αναζήτησή τους σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και έρχονται σε στενότερη επαφή με το περιεχόμενο, τις διαδικασίες και το πρακτικό μέρος των σπουδών, ώστε να λάβουν ορθολογικότερα τις μελλοντικές τους αποφάσεις. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουν  ποιοτική και βιωματική μάθησησε επιστήμες, όπως είναι η Βιολογία και η Χημεία, από καθηγητές που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο, αλλά και φοιτητές που συνεργάζονται  με τους μαθητές στη διεξαγωγή των πειραμάτων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον  καθηγητή  κ. Γιώργο Κοντοπίδη και τον επίκουρο καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη για την ανεξάντλητη διάθεση και το χρόνο που διέθεσαν για την οργάνωση  βιωματικών δράσεων στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Υπεύθυνη της δράσης, που αφορά στη συνεργασία του Τμήματος Κτηνιατρικής με το σχολείο, είναι η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Παπαδοπούλου και υπεύθυνοι για την υλοποίηση των πειραμάτων είναι οι εκπαιδευτικοί κ. Παπανούσκας Μιχάλης και κ. Γεννάδιος Ιωάννης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στους Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας ταξίδεψαν στην Κρήτη