3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Γυναίκα και Παράδοση»


Με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τη θέση της γυναίκας στην παραδοσιακή κοινωνία, την κατάρα της γυναίκας στο δημοτικό τραγούδι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γυναίκας στα τραγούδια της εργασίας, τη γυναίκα ως αφορμή πολεμικών επιθέσεων, η γυναίκα και το τραγούδι στην περιοχή της Καρδίτσας, η παρουσία της γυναίκας στο αργιθεάτικο τραγούδι κλπ, συνεχίζεται το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Γυναίκα και Παράδοση», από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων». Η πέμπτη και τελευταία συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της δημοτικής μας πινακοθήκης και το πρόγραμμα αναλυτικά είναι το παρακάτω:

Το αυριανό πρόγραμμα

Προεδρείο: Τάντος Βύρων Καθηγητής – Προιστ. Τμημ. Δασοπονίας, Αντωνίου Αντώνης Δρ. Ιστορίας Παν. Paris 1 – Sorbonne Προιστ. Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Καρδίτσας, Ευθυμίου Γιώργος Καθηγητής Εφαρμογών Τμήματος Δασοπονίας

11.00-11.15 Σιδέρη-Μιχαλάκη Αθηνά Εκπ/κος Φυς. Αγωγής – Μεταπτυχ. Φοιτήτρια Δημοκρίτειου Παν. Θράκης «Η γυναίκα στο μάθημα της φυσικής αγωγής από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα»

11.15-11.30 Δημοσιογράφος «Αστυφιλία, φεμινισμός και τηλεόραση ενάντια στην παράδοση»

11.30-11.45 Παπαβασιλείου-Αλεξίου Ιωάννα Λέκτορας Παν. Μακεδονίας, Πανταζής Βασίλειος Λέκτορας Παν. Θεσσαλίας «Συμβουλευτική και Προσανατολισμός με την οπτική του φύλου. Ο ρόλος της γυναίκας στην προώθηση της ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση»

11.45-12.00 Γιώτη Ευθυμία Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Παν. Θεσσαλίας «Ο εορτασμός της Παναγίας της Αποσπορίτισσας και ο ρόλος της γυναίκας την ημέρα αυτή στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας»

12.00-12.15 Ζωγράφου Μάγδα Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Παν. Αθηνών «Η διαπραγμάτευση της έμφυλης ταυτότητας σε μια κοινότητα της Θεσσαλίας»

12.15-12.30 Πεσλής Κων. Ιστορικός – Μεταπτυχ. Φοιτητής Τμ. Ιστορ. Ιον. Πανεπιστημίου «Η γυναίκα στην ελληνορθόδοξη παράδοση»

12.30-12.45 Ερωτήσεις, τοποθετήσεις, συζήτηση

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3 με 3
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάζεται το βιοκλιματικό ΚΑΠΗ του Δ. Καρδίτσας