Ειδήσεις

40 νέα επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία


Σαράντα πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλία επιχορηγούνται από τον  Αναπτυξιακό Νόμο της Περιφέρειας με 14,2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν  τα νέα τους επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η διαδικασία αξιολόγησης  των επενδυτικών σχεδίων ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού της Περιφέρειας και ευελπιστούμε οι νέες επενδύσεις να πάρουν σύντομα το δρόμο της υλοποίησης»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία στηρίζουμε με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε  την υγιή επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και το οικογενειακό εισόδημα, στηρίζουμε την εθνική οικονομία,  στηρίζουμε τους ανθρώπους που  δίνουν ανάσα ελπίδας και  συνεχίζουν να παράγουν, να  δημιουργούν, να καινοτομούν, να  εκσυγχρονίζονται. Η μεγαλύτερη πρόκληση της μετα- covid εποχής είναι η στήριξη της απασχόλησης, γιατί μόνο έτσι μπορεί η κοινωνία να επιστρέψει στη φυσική της ισορροπία, που σήμερα έχει χαθεί.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζει διαχρονικά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ολοκληρωμένο σχέδιο,  στρατηγική στόχευση και ενεργητικές πολιτικές που  έχουν οδηγήσει και οδηγούν  σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω  1,5 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16,  στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης με αριθμό 50095/20- 05-2020 (Β ́1937/20-05-2020) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.  Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των επιχειρήσεων που ενισχύονται βρίσκεται αναρτημένος στο  www.ependyseis.gr. Οι φορείς των επενδυτικών σχεδίων δύνανται, με χρήση του προσωπικού κωδικού τους μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα υπαγωγής, να ενημερώνονται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλαν. Επίσης δύνανται να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους σύμφωνα με τα ισχύοντα στο οικείο θεσμικό πλαίσιο.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Πλαστήρα με την πρόξενο της Ουκρανίας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλης της Καρδίτσας