Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Πλαστήρα με την πρόξενο της Ουκρανίας


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Πλαστήρα στην οποία συμμετείχαν η πρόξενος της Ουκρανίας κ. Anna Tischenko, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τον Τουρισμό κ. Απόστολο Θέο και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με εκπροσώπους όλους τους κλάδους των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής.  Στη συνάντηση ήταν και εξειδικευμένα στελέχη στο Τουρισμό, ανάμεσά τους και ο κ. Μ. Κοτζαγερίδης ιδιοκτήτης της εταιρίας με τα αερόστατα που προγραμματίζει την ανάπτυξή τους στην περιοχή.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία που υπέγραψαν ο πρέσβης της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Sergeii Shutenko με το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες φιλοξενίας Ουκρανών στη λίμνη Πλαστήρα, καθώς και η προώθηση συνεργασίας τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής με αντίστοιχες της Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος καλωσορίζοντας την πρόξενο κ. Tischenko, την ευχαρίστησε για την σημαντική συμβολή της στην προετοιμασία και υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, καθώς και για τον συντονισμό των ενεργειών για υλοποίηση του στόχου για φιλοξενία Ουκρανών τουριστών στη Λίμνη Πλαστήρα. Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ο κ. Νάνος ανέφερε: «ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για πρώτη φορά αποκτά εξωτερική πολιτική και λειτουργεί με όρους καινοτομίας και εξωστρέφειας. Ανοίξαμε μια πόρτα συνεργασίας και ένα παράθυρο στο Μέλλον. Δημιουργούμε ευκαιρίες που η Καρδίτσα δεν πρέπει να χάσει.»

Η κ. Τischenko ευχαρίστησε το δήμαρχο και ανέφερε ότι ο πρέσβης αλλά και η ίδια έχει εντυπωσιαστεί τόσο από τις ομορφιές και τις δυνατότητες της λίμνης, όσο και με τις υπάρχουσες υποδομές. Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι για τους Ουκρανούς μια φιλική χώρα και ότι μας συνδέουν ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί, στοιχεία που αποτελούν εγγύηση για επιτυχημένη συνεργασία στους τομείς που συμφωνήθηκαν με το Δήμο. Ακολούθως αναφέρθηκε στον τρόπο που θα κτιστεί η συνεργασία Ελληνικών και Ουκρανικών επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνταχθούν τουριστικά πακέτα, τα οποία θα προωθήσει η πρεσβεία στα τουριστικά πρακτορεία της Ουκρανίας, με στόχο μέχρι τέλους του έτους να αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι Ουκρανοί τουρίστες στη λίμνη Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Νεκρός βρέθηκε 28χρονος από τα Φάρσαλα κοντά στα Ορφανά
Επόμενο άρθρο 40 νέα επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία