«45η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2012»


Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη (28 Ιουνίου) η 45η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2012» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΔΗΚΕΚ, το Επιμελητήριο και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Για επτά ημέρες, η «καρδιά» του λαϊκού πολιτισμού «χτυπούσε» στην Καρδίτσα, σε μια Γιορτή αντάξια του κύρους του θεσμού. Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν στο κοινό τη δουλειά τους και μας «μύησαν» στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των περιοχών τους. Όλοι μαζί έστειλαν ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει και να συνθέσει.

Στην αποψινή τελευταία βραδιά (με ώρα έναρξης 9.30μμ), θα εμφανιστούν στη σκηνή της κεντρικής πλατείας της πόλης οι εξής :

> Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

> Κέντρο Πολιτιστικών Ερευνών Πεδινής Θεσσαλίας

> Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού

> Romania Folklore Group “Lesu-Colibita” from Bistrita-Nasaud

> Folklore Ensemble VIHORLAT  of Slovakia

> Folklore Ensemble «Branko Radicevic» of Serbia

> Ballet Folklorico De occidente Mexico

 

Την τελετή λήξης των Καραϊσκακείων για φέτος θα κυρήξει με τη χορογραφία του και το χορό του, ο Κώστας Τσιούκας, Σοφαδίτης χορευτής και χορογράφος.

 

Έμπνευση του είναι  η φετινή θεματική  “Η συναδέλφωση και φιλία των λαών”  και η αγάπη του για τον τόπο ,την  οικογένειά του και  τους δασκάλους του.

Στο  μουσικοχορευτικό δρώμενο, ο ίδιος θα φορέσει την κάπα του προπάππου του και θα συμμετέχουν οι πρωτοχορευτές από ξένα και επιλεγμένα τοπικά συγκροτήματα .

 

Από πολύ μικρός χόρευε παραδοσιακούς χορούς και συμμετείχε στα Καραϊσκάκεια με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων.Το ανήσυχο  πνεύμα  του και το ένστικτό του  τον οδήγησαν στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας όπου μπήκε ως εξαιρετικό ταλέντο.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Έχει δείξει χορογραφίες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  , Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου , Μπιεννάλε Αθήνας και Θεσσαλονίκης και  στην  Αγία Πετρούπολη,Τυφλίδα,Γλασκώβη, Πράγα,Τόκυο, Παρίσι και σε πολλά άλλα Φεστιβάλ Χορού θεάτρου και performance.

Η ομάδα του επιβραβεύτηκε το 2009 με την μεγαλύτερη επιχορήγηση στο Χορό στην Ελλάδα από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι χορογράφος γνωστών αστέρων της Pop.

 

Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσιακές εκδηλώσεις – επιδείξεις από το πολυφωνικό ωδείο
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης 2012