Ειδήσεις

4η Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στα Πράμαντα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, η 4η Τακτική Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου».
Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αργιθέας και Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Στεργίου Ανδρέας, Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσιούλας, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Κανής
καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Μετεώρων κ. Κερασοβίτης Βασίλειος, Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, Σοφάδων κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος και Αγράφων κ. Μπράζιας Παναγιώτης. Και Παπαθανάσης Γρηγόρης. Επίσης παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Βασίλειος Μπράντζος και ο Γ.Γ. του δήμου Αγράφων Παπαθανάσης Γρηγόρης.

Συντονιστής της διαδικασίας ήταν ο δ/ντής του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Χρήστος Γκρέκος.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση απολογισμού φορέα για το έτος 2021.

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση καταστατικού του ΔΙΚΤΥΟΥ.

ΘΕΜΑ 4o: Προγραμματισμός δράσης για το έτος 2022

ΘΕΜΑ 5o: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Σημαντικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η υποδοχή στο ΔΙΚΤΥΟ των δήμων
Μετσόβου, Καρδίτσας και Σοφάδων. Πλέον τα μέλη δήμοι του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι 14 και καλύπτουν το ορεινό τμήμα της Νότιας Πίνδου.

Σε όλα τα θέματα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Τονίστηκε η χρησιμότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ και η συμβολή του στην εξωστρέφεια της περιοχής ευθύνης του.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με μελλοντικές δράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό μοχλό στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Διάλεξη με θέμα: Σημειώσεις ενός ευζώνου από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, για την εκστρατεία στη Μικρά Ασία
Επόμενο άρθρο Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας