Ειδήσεις

6ο Taratsa Film Festival με προβολές βραβευμένων ταινιών σε ταράτσες της πόλης


Το «Τaratsa Film Festival» υποδέχεται για 6η συνεχόμενη χρονιά τους φίλους του σινεμά σε ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες στο κέντρο της Λάρισας. Αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι προφεστιβαλικές  προβολές και από την  Παρασκευή 1η Ιουλίου το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ με  βραβευμένες ταινίες που προβάλλονται σε ταράτσες της πόλης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ τόνισαν τα εξής:

Κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Ξεκινά από αύριο ένα ξεχωριστό γεγονός, μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, το «Τaratsa Film Festival». Σε έξι ταράτσες της πόλης της Λάρισας θα προβάλλονται ταινίες. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν το σινεμά αλλά και όσους θέλουν να το γνωρίσουν,  να παρακολουθήσουν ταινίες σε ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό χώρο όπως είναι οι ταράτσες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επιπλέον, το «Τaratsa Film Festival» θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα, στα Μετέωρα και στα παράλια του νομού Λάρισας στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο». Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να ταξιδέψει και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξενούνται φέτος το καλοκαίρι στη  Θεσσαλία. Ευχαριστώ την Επιτροπή του  «Τaratsa Film Festival» που μας δίνει τη δυνατότητα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  και τον εκπαιδευτικό όμιλο Μητροπολιτικό Κολλέγιο – ΙΕΚ ΑΚΜΗ να διοργανώσουμε αυτή την ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση.

Δήμητρα Μπαράτση, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τaratsa Film Festival»:  «Το «6ο Τaratsa Film Festival» ανοίγει τις πόρτες του, ανοίγει… τις ταράτσες του. Σε έξι σημεία της πόλης θα παίξουν ταινίες από το Φεστιβάλ Δράμας, από το Φεστιβάλ Λάρισας και το Γαλλόφωνο Κινηματογράφο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο που μας στηρίζουν. Ευχαριστούμε τους εθελοντές και όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Ευχαριστούμε τη Λάρισα. Από τις 29 Ιουνίου ξεκινάμε με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και το φεστιβάλ κορυφώνεται  την Τρίτη 5 Ιουλίου με την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» και τη φιλοξενία του σκηνοθέτη Τάσου Γούση.

Γιάννης Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δίνουν αξία στον Κινηματογραφικό Τουρισμό. Γι’ αυτό συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools και τώρα το «Τaratsa Film Festival». Για ακόμη μια χρονιά είμαστε συνδιοργανωτές σε μια δράση που προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους λάτρεις του σινεμά. Ενώ δίνει τη δυνατότητα και σε ανθρώπους με αναπηρία να  παρακολουθήσουν  τις προβολές σε ταράτσα με άνετη και ασφαλή πρόσβαση. Παράλληλα διοργανώνεται  φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πόλη από Ψηλά» σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

1 Ιουλίου – ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Λάρισας Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας-Artfools

2 Ιουλίου – Καφενείο η ΓΗ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

3 Ιουλίου – Κλίμαξ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

4 Ιουλίου – Upper

Προβολές ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools + bonus film των Βασίλη Νταόπουλο και Χρήστο Ζήσο.

 

5 Ιουλίου – Καφενείο η ΓΗ

Θεσσαλική πρεμιέρα τα πολυβραβευμένα «Μαγνητικά Πεδία» με καλεσμένο τον σκηνοθέτη Γιώργο Γούση. Τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει κάνει ο Θανάσης Αραμπατζής.

Προφεστιβαλικές προβολές

Προφεστιβαλικές προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Ιουνίου στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με δυο ξεχωριστές επιλογές από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος: το κοινωνικό θρίλερ του Elie Wajeman «Νυχτερινός Γιατρός», πάνω στις δοκιμασίες ενός γιατρού (Vincent Macaigne) που φροντίζει ασθενείς σε υποβαθμισμένες γειτονιές του Παρισιού, και το βασισμένο σε αυθεντικά βιώματα «Supremes Authentic» της Audrey Estrougo, που εξιστορεί τις απαρχές της γαλλικής χιπ χοπ στα παριζιάνικα προάστια των τελών της δεκαετίας του ’80.

Παράλληλα εκδήλωση

Η φετινή παράλληλη εκδήλωση του Taratsa Film Festival είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Πόλη από ψηλά» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και θα «τρέχει» μέχρι τις 5 Ιουλίου. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο facebook και το Instagram του Taratsa Film Festival Larisas. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και οι προβολές θα ξεκινούν στις 21.00 και θα ολοκληρώνονται στις 23.30. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6946770148

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: 79 νέα επενδυτικά σχέδια
Επόμενο άρθρο Eκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη