Ειδήσεις

Eκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του ΙερούΜητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης ως και του εντός αυτού Παρεκκλησίου της Υπεραγίας Θεοτόκου Άξιον Εστίν.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων και της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Ενώ, την Πέμπτη 30 Ιουνίου (ώρα ενάρξεως 6:15΄π.μ.), θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Κατ’ αυτή την ημέρα (30η Ιουνίου) συμπληρώνονται οκτώ (8) χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή1Ιουνίου έως και την Πέμπτη 7Ιουνίου (7:00΄π.μ. – 9:00΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο 6ο Taratsa Film Festival με προβολές βραβευμένων ταινιών σε ταράτσες της πόλης
Επόμενο άρθρο Στους 35,9 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία τη Δευτέρα στην Καρδίτσα