Ειδήσεις

7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού – Αυτή την Παρασκευή 4/11, και ώρα 21:30, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας


Στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Μάριου Σαρακατσιάνου αφιερώνεται η 7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας αυτή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, και ώρα 21:30, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Ο Μάριος Σαρακατσιάνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης. Συνεργάστηκε στενά τόσο με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της, όπως τα Καραϊσκάκεια, όσο και με πολλούς άλλους φορείς και Συλλόγους της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων αφιερώνει τη Γιορτή στη μνήμη του και θα απονείμει στην οικογένειά του τιμητική πλακέτα.

Θα ακολουθήσει γλέντι με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών του τόπου μας.

 Μουσικοί: Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Γιάννης Σερίφης (κρουστά)  Τραγουδιστές:  Βασίλης Νταράλας,  Αντριάνα Μόκκα,   Χρήστος Αγριόδημος

Η Γιορτή γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη τους να ανταμώσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν.

Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία και για τον κάθε Καρδιτσιώτη να έρθει και να διασκεδάσει αφού η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.

Η Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων καλεί όλους τους Συλλόγους – μέλη της, όλα τα χορευτικά του Νομού, όλους τους χοροδιδασκάλους τους όπως και όλους τους Καρδιτσιώτες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 3η Συνάντηση ποιητών Λίμνης Πλαστήρα, αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Διαμαντή