Ειδήσεις

9η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες


Στα πλαίσια της 9ης εκδήλωσης για τις Φυσικές Επιστήμες που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου στο 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, το 1ο ΕΠΑΛ συμμετείχε με το πείραμα «Κι όμως η υδρόγειος…αιωρείται». Πρόκειται για το φαινόμενο της μαγνητικής αιώρησης σύμφωνα με το οποίο εξηγείται και η λειτουργία των μαγνητικών τρένων Maglev. Ήταν ένα εντυπωσιακό πείραμα το οποίο κέρδισε την προσοχή των επισκεπτών και απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ μπορούν επάξια να σταθούν σε δράσεις και εκδηλώσεις επιστημονικού περιεχομένου αφού το σχολείο παρέχει τις δυνατότητες για την απόκτηση αυτών των γνώσεων και την αξιοποίηση των ταλέντων των μαθητών.

 

Το πείραμα

 

Κι όμως η υδρόγειος… αιωρείται!!!

 

Εξήγηση:

Στη βάση της κατασκευής υπάρχει ένας μόνιμος μαγνήτης κι ένας ηλεκτρομαγνήτης οι οποίοι δημιουργούν ένα σύνθετομαγνητικό πεδίο με Gaussιan καμπυλότητα, όπως φαίνεται και από τα σχήματα.

Μέσα στην υδρόγειο υπάρχει ένας κωνικός μαγνήτης του οποίου το μαγνητικό πεδίο είναι τέτοιο ώστε να υπάρχει μια «θέση ισορροπίας» του πάνω από το προηγούμενο μαγνητικό πεδίο.

 

 

Από τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ

Προηγούμενο άρθρο Χαρίστε μας ένα βιβλίο, να σας χαρίσουμε ένα τριαντάφυλλο
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. για ασφαλιστικό-φορολογικό