Ειδήσεις

Χαρίστε μας ένα βιβλίο, να σας χαρίσουμε ένα τριαντάφυλλο


Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Καρδίτσας, η Κεντρική Βιβλιοθήκη και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., διοργανώνουν τη «Μέρα του Ρόδου», το Σάββατο 23η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία το 1616 πέθαναν τρεις σημαντικοί συγγραφείς, ο ισπανός Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ο βρετανός Ουΐλιαμ Σαίξπηρ και ο περουβιανός Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα και ανακηρύχθηκε το 1995 από την UNESCO Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δ.Ο.Π.Α.Κ. μετά από την πολύ επιτυχημένη περυσινή πρώτη απόπειρα, όπου συγκεντρώσαμε για τις βιβλιοθήκες μας περίπου 400 βιβλία και δώσαμε 300 τριαντάφυλλα, επιχειρούν με τη 2η συνεχόμενη προσπάθειά τους, να κάνουν την ημέρα αυτή θεσμό και για την πόλη μας.

Το προσωπικό της Κεντρικής Βιβλιοθήκης –  Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καρδίτσας και των παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 έως τις 8:00 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου, θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας (απέναντι από το συντριβάνι) και θα χαρίζει όμορφα τριαντάφυλλα (προσφορά της εταιρίας «Θερμοκήπια Συκεώνας» – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε. και του ανθοπωλείου «Βάσω» της Κυρίας Βάσως Καραλέξη – Μπουραζά) σε όσους μας χαρίζουν ένα βιβλίο δίνουμε βάρος σε βοηθήματα Γυμνασίου & Λυκείου), για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών της πόλης μας.

Παράλληλα θα υπάρχουν και όμορφα χάπενινγκ από σχήματα του Μουσικού Γυμνασίου & Λυκείου της πόλης μας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτήν την ωραία πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και του Δ.Ο.Π.Α.Κ., να μας χαρίσουν ένα αγαπημένο βιβλίο τους (φέτος δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε βοηθήματα Γυμνασίου & Λυκείου, με σκοπό να εμπλουτίσουμε την καινούργια βιβλιοθήκη που ετοιμάζει ο Δήμος μας, με εκπαιδευτικά βιβλία – βοηθήματα, για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τ’ αγοράσουν), από την προσωπική τους συλλογή ή αγοράζοντάς το από κάποιο βιβλιοπωλείο και να κάνουμε την πόλη μας, τη Βαρκελώνη της Ελλάδας!!!

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο 9η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες