Με χιούμορ και γρήγορη δράση καθρεφτίζει την Καρδίτσα


    Μέσα σε μια κεφάτη και γεμάτη ανυπομονησία ατμόσφαιρα έγινε προχθές η πρεμιέρα της ταινίας I love Karditsa  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Οι συντελεστές του έργου που τελικά ήρθαν στην προβολή της ταινίας, ήταν ο ηθοποιός Δ. Ιατρόπουλος και ο εκπρόσωπος της ODEON κ. Αποστόλου. Οι υπόλοιποι συντελεστές και ηθοποιοί δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

    Την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος  Δ. Βερίλλης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ Α. Ξυδιάς, ο Δήμαρχος Κάμπου κ. Παπαλός, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Καραδήμος και άλλοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και  Συλλόγων του Νομού που ανταποκρίθηκαν στις ιδιαίτερες προσκλήσεις της ΔΗΚΕΚ και του Δήμου.

   Προηγήθηκε της προβολής της ταινίας συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο Άρνη, των συντελεστών της,  του κ. Βερίλλη και του κ. Ξυδιά οι οποίοι στη συνέχεια μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κινηματοθέατρου τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και την προσφορά τους στην ταινία και τους πρόσφεραν δώρα.

  Η ταινία

 Θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα και τις εντυπώσεις που μας άφησε το I love Karditsa , επιχειρώντας να κάνουμε και μια κριτική ως θεατές παρά ως κριτικοί του κινηματογράφου γιατί δεν είμαστε. Όπως όλοι περιμέναμε η χωριάτικη προφορά της Καρδίτσας είναι και το μεγάλο ατού της ταινίας. Δόθηκε μεγάλο βάρος σ’αυτό από τους σεναριογράφους και οι διάλογοι βγάζουν συνεχώς γέλιο και μόνο από την προφορά. Οι διάλογοι επίσης είναι πολύ έξυπνοι, με πολύ χιούμορ, το σενάριο είναι δυνατό και ανατρεπτικό, η σκηνοθεσία γρήγορη και όλα αυτά μαζί κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο και το γέλιο άφθονο. Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, μας είναι πολύ οικείοι και όπως είπε και ο ηθοποιός Δ. Ιατρόπουλος « οι χαρακτήρες του έργου είναι πραγματικοί ».Το γεγονός ότι η σεναριογράφος της ταινίας, η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα, η σύζυγος του Δ. Ιατρόπουλου και ο εκπρόσωπος της ODEON έχουν καταγωγή από την Καρδίτσα, εξηγεί την πιστή αντιγραφή των Καρδιτσιώτικων χαρακτήρων, της προφοράς, της καθημερινότητας στο χωριό, τις συμπεριφορές.

   Ακούσαμε το « ντιπ καταντίπ », το « ντιγκιντάγκας », τη μαμά να λέει στο γιο της « πάλι μπάνιο θα κάνεις » αλλά και της Μπέσσυ Μάλφα  « εμένα με ζητούσαν και απ’τον Παλαμά » και « θα’στο ξηγήσω το’όνειρο ». Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη αλλά και στη Σέκλιζα και όχι δεν έδειξε καθόλου τη Λίμνη Πλαστήρα όπως περιμέναμε!

   Όπως μας είπε ο κ. Αποστόλου ήταν να ξαναγυριστεί μια ταινία με έμπνευση από την Καρδίτσα απλά τώρα ήταν κατάλληλη η στιγμή και το σενάριο πάρα πολύ καλό, και πολλοί …Καρδιτσιώτες θα προσθέταμε κι εμείς που έσπρωξαν την ταινία! Πάντως είναι εμφανής η ομοιότητα με την  ταινία « Γάμος αλά Ελληνικά » αλλά και του ήρωα της ταινίας με τον Χατζηχρήστο του παλιού κινηματογράφου.

   Καλύτερα όμως να μην σας αποκαλύψουμε άλλα για να τα δείτε και μόνοι σας μια  που αξίζει να την παρακολουθήσετε γιατί είναι μια πολύ κωμική και ενδιαφέρουσα ταινία, μια ταινία καθρέφτης της Καρδίτσας που τελικά προβάλει πέρα από κάποια ελαττώματα και τα καλά στοιχεία του Καρδιτσιώτικου χαρακτήρα, ενός χαρακτήρα που δεν εντυπωσιάζεται, είναι έξυπνος και προτιμά την πραγματική αγάπη από την επιφανειακή.

Προηγούμενο άρθρο ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ & ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Επόμενο άρθρο Kατατίθεται Σχέδιο Νόμου για ρύθμιση οφειλών μικρών μεσαίων επιχειρ.