Ειδήσεις

Α. Σκόνδρα: Να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρεια με θέσεις εργασίας


Σε Βαθύλακο, Αηδονοχώρι, Ρεντίνα, Λουτροπηγή, Θραψίμι, Οξυά, Δρακότρυπα, Βατσουνιά, Πόρτη, Αμυγδαλή και Ελληνόκαστρο βρέθηκε η τέως Βουλευτής του Νομού μας και εκ νέου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Οι κάτοικοι την υποδέχθηκαν με θέληση για παραγωγικό διάλογο, για όλα όσα απασχολούν τα ίδια τα χωριά, το νομό μας, αλλά και θέματα εθνικά, όπως η ασφάλεια και ανάπτυξη.

Η κ. Σκόνδρα, έδωσε ιδιαίτερη βάση στο θέμα της ερήμωσης των ορεινών και ημειορεινών της Καρδίτσας εξηγώντας ότι το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται πανελλαδικά. Συγκεκριμένα ανέφερε «Ο Νομός Καρδίτσας είναι μια περιφέρεια με φυσικό πλούτο, πολύμορφη γεωγραφία και προκομμένους ανθρώπους. Ωστόσο, διαχρονικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής περιφέρειας. Μεταξύ άλλων, το βασικότερο είναι η ερήμωση των χωριών μας.

Το στοίχημα για την Κυβέρνηση μας ήταν και παραμένει να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρεια. Να δώσουμε κίνητρα στους νέους να χτίσουν τις ζωές τους και να δημιουργήσουν οικογένειες μακριά από τα αστικά κέντρα. Αν οστόχος αυτός επιτευχθεί,  θα συμπαρασύρει τον κάθε μικρό τόπο σε ανάπτυξη.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η δημιουργία θέσεων εργασίας με βάση, κυρίως, τον πρωτογενή τομέα και συνεπώς, η μετεξέλιξη της τοπικής οικονομίας σε δευτερογενές και τριτογενές επίπεδο. Τώρα μένει να μας δοθεί η ευκαιρία, να εξελίξουμε τον σχεδιασμό μας και να δώσουμε στους κατοίκους περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα. Άλλωστε η ελληνική περιφέρεια είναι η ζωογόνος δύναμη της Ελλάδας. Την δυναμική αυτή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την αναγνώρισε και την ενίσχυσε σημαντικά.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση νεοκλεγέντος Προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου Αστέριου Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου