Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Υπό τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιο και με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με τηλεδιάσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης σε ισχύ βρίσκεται το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ που προβλέπει όλες τις διαδικασίες σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ για μια ακόμη φορά ζήτησε από τους Δήμους να λάβουν μέριμνα για τον καθαρισμό από ξερή βλάστηση και να ενημερώσουν τους κατοίκους. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει το μητρώο υδροφόρων και μηχανημάτων έργου και ζήτησε να δοθεί μεγάλη προσοχή στα περιαστικά δάση.

Από την πλευρά του και ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Στυλιανός Φούκας επεσήμανε ότι έχουν έρθει οι σχετικές διαταγές για επικαιροποίηση του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ ΚΑΙ θα λάβουν χώρα δύο ασκήσεις ετοιμότητας. Μία στις 4 Μαΐου επί χάρτου και μία δασική άσκηση πιθανόν στις 16 του ίδιου μήνα στο Μουζάκι.

Να δοθεί βαρύτητα στους Δήμους προκειμένου να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και τα σχέδια να αποσταλούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε ο προιστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Καραλής.

Επίσης από την Δ/νση Υγείας ο κ. Χατζηνικολιδάκης ζήτησε να καταστείλουν οι Δήμοι τις ανεξέλεγκτες χωματερές που αποτελούν εστίες πυρκαγιάς.

Κλείνοντας ο κ. Νούσιος τόνισε για μια ακόμη φορά την σημασία της ταχύτητας της μετάδοσης της πληροφορίας και της συνεργασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς και ευχήθηκε μια καλή αντιπυρική περίοδο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρεια με θέσεις εργασίας
Επόμενο άρθρο Εκπόνηση μελετών για τα δάση του Μουζακίου