Ειδήσεις

Α. Βασιλάκος: Ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και ενεργή … η χωματερή στην Κρανέα


Συνδημότισσες και Συνδημότες, Ύστερα από καταγγελίες Πολιτών και κατόπιν αυτοψίας διαπιστώθηκε να λειτουργεί Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση«Ποτάμια» της Κοινότητας Κρανέας.

Έκλεισαν και μπαζώθηκαν όπως βλέπετε η παλαιά κοίτη, τα παρόχθια, τα χωράφια και τα γεφύρια του Παμίσου (Μπλιούρη), από επικίνδυνα απόβλητα, απορρίμματα, πλαστικά, αδρανή οικοδομικά υλικά, ακατάλληλα προϊόντα εκσκαφής, υπολείμματα σκυροδέματος, χημικά, εύφλεκτα, παλαιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ελαστικά, υλικά οδοποιίας κ.α.

Όλα αυτά επικαλύπτονται και επιχωματώνονται (θάβονται)!εκεί χωρίς μελέτη, άδεια, έγκριση και τήρηση περιβαλλοντικών όρων με το πρόσχημα του καθαρισμού«εν γνώσει, με την ανοχή, ενίοτε με πρωτοβουλία! των αρμοδίων και υπευθύνων», χωρίς φόβο, μέριμνα, φροντίδα και ανησυχία για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων όλων των παρακείμενων Κοινοτήτων.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι ρύπανση και μόλυνσητων επιφανειακών και υπόγειων υδάτων! υποβάθμιση περιβάλλοντος, αυθαίρετη ανατροπή στο οικοσύστημα, συχνές πυρκαγιές! και μέγιστη επικινδυνότητα για πλημμύρες! και δημόσια υγεία!

Για να σταματήσειαυτή η «Ντροπή!» επιβάλλεται άμεσα και με κατεπείγουσα διαδικασία τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας να διερευνήσουν και να ελέγξουν αυτή την υπόθεση.

Οι αρμόδιοι Κοινοτάρχες, τα Συμβούλια Κοινοτήτων, τα αιρετά στελέχη της Κρανέας, οι υπεύθυνοι καθαριότητας Δήμου Μουζακίου, οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα οφείλουν να αντιληφθούν ότι, έχουν περιβαλλοντική ευθύνη και υποχρεούνται να μεριμνήσουν για την αναγκαία και ασφαλή αποκομιδή, απομάκρυνση και εναλλακτική διαχείριση όλων των επικίνδυνων και μη αποβλήτων, λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα αποκατάστασης της περιοχής, με κατεπείγουσα εφαρμογή των αρχών,  «Αντιστάθμισης- Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου και

«Ο Ρυπαίνων Πληρώνει…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Νομού Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λύνεται το πρόβλημα της μετεγκατάστασης του Λαμπερού
Επόμενο άρθρο Επαναλειτουργούν με νέους όρους τα Μουσεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα