Ειδήσεις

Επαναλειτουργούν με νέους όρους τα Μουσεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα


Μετά από χρόνια αδράνειας επαναλειτουργούν με νέους όρους τα Μουσεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Το Μουσείο Πλαστήρα στο Μορφοβούνι ξεκίνησε από 1/10/2021 με νέα εκθέματα, από τα προεπαναταστικά χρόνια, την Επανάσταση του 1821, μέχρι το Γιώργο Μπαλταδώρο. Επίσης έχουν αναπτυχθεί νέες ενότητες για την ιστορία της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και τις περιόδους κυβερνήσεων Πλαστήρα, με νέο υλικό.

Το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο Μεσενικόλα ουσιαστικά ήταν ανενεργό και μετά από πολλά χρόνια άνοιξε 7/10/2021. Περιλαμβάνει γεωργικά εργαλεία και άλλα εκθέματα που έχουν σχέση με την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή, προπαντός της μεγάλης Οινοποιητικής Παράδοσης του Μεσενικόλα.

Τα Μουσεία έχουν στελεχωθεί με απασχολούμενους μέσα από ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ και λειτουργούν όλες τις ημέρες του χρόνου. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας  για τις καθημερινές είναι 10 π.μ. – 14 μ.μ., ενώ Σάββατο, Κυριακή και αργίες, 10.00 π.μ. μέχρι τις 16.00 μ. μ. Για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (Σχολεία, Συλλόγους, κ.ά.) τα μουσεία είναι ανοιχτά όλες τις ώρες και ημέρες, κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού (24413-52200).

Τέλος, αλλάζει από το ωράριο λειτουργίας του ανακαινισμένου Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου, ο οποίος από Σάββατο 9/10/2021 μέχρι τέλος Απριλίου θα είναι ανοιχτός όλες τις ημέρες (πλην Τρίτης που θα γίνεται συντήρηση) και με ωράριο 10 π.μ. – 16 μμ.

 

Προηγούμενο άρθρο Α. Βασιλάκος: Ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και ενεργή … η χωματερή στην Κρανέα
Επόμενο άρθρο Πρώτο σουτιέν; Ο πρώτος οδηγός!