Ειδήσεις

Α. Βασιλάκος: Νυν υπέρ πάντων … η κατεδάφιση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Με αγανάκτηση, στεναχώρια, απορία αλλά και κρυφή ικανοποίηση! παρακολουθούν οι κάτοικοι του Μουζακίου και της ευρύτερης περιφέρειας,την αντίσταση που προβάλλει το κτήριο του Κ. Υγείας Μουζακίου απέναντι στην αδιανόητη, αστήρικτη, παράλογη, πολυδάπανη επιζήμια και αδιαφανή απόφαση και προσπάθεια κατεδάφισής του.

Φιλότιμα! προσπαθεί η σφύρα με τον εκνευριστικό θόρυβο από τη Δευτέρα 14/6/2021 να το κατεδαφίσει αλλά δυστυχώς η αντοχή του, το σίδερο, το μπετόν, το μολύβι, η ξυλεία, τα κεραμίδια κ.α. που αναδεικνύονται εκεί είναι παροιμιώδη και καλά βαλμένα! Υπενθυμίζουμε ότι, το μελανότερο σημείο στην Ιστορία του Μουζακίου που είναι αδιερεύνητο, ατιμώρητο και χωρίς έλεγχο, ακούγεται το «σκάνδαλο της καταστροφής και της διάλυσης του κτηρίου του Κ. Υγείας», δια των αυθαίρετων, χωρίς άδεια και νόμιμη προϋπόθεση, εργασιών Π.Κ και αδιαφανούς καθαίρεσης και απομάκρυνσης  προς άγνωστη κατεύθυνση! Πορτών, Παραθύρων, Κουφωμάτων, ηλεκτρικών συσκευών, Αρχειακού, Γραφειακού, Τηλεπικοινωνιακού, Υγειονομικού Υλικού και Εξοπλισμού!

Συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά στην κοινωνία του Μουζακίου η έλλειψη σοβαρότητας, η παντελής απουσία δημοσιοποίησης και οι αντιφατικοί  ισχυρισμοί του Δήμου Μουζακίου, σχετικά με τη λήψη τυχόν απόφασης και την υποβολή εγγράφου αιτήματος  προς την 5η Υ.Π.Ε,  για την παραχώρηση του κτηρίου!

Τον λόγο τώρα όμως πήραν τα Γεωτρύπανα πραγματοποιώντας από πενθημέρου γεωλογικές γεωτρήσεις για την έρευνα του υποβάθρου, εν όψει των έργων αποκατάστασης βλαβών Ιανού στην Π. Γέφυρα, στον Άγιο Γεώργιο, στον κόμβο μπροστά στο Κ.Υ, αλλά και στο νέο οικόπεδο!στον Ανατολικό Περιφερειακό στη θέση «Κορομηλιά».

Αυτό το γεγονός προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, γιατί τέτοιες γεωτρήσεις και έρευνες δεν νομίζουμε να έγιναν στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Γυμναστήριο αλλά και στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να το κατεδαφίσουν. Μήπως, «Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται…»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Τσιάμης προσκλήθηκε και θα είναι στο Τόκιο
Επόμενο άρθρο Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κάνει απόβαση και φέτος στη Θεσσαλία