Ειδήσεις

Ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Τσιάμης προσκλήθηκε και θα είναι στο Τόκιο


Ακόμη μία συμμετοχή θα έχει η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού η ομοσπονδία έλαβε σήμερα πρόκληση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για συμμετοχή του αθλητή Δημήτρη Τσιάμη στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ακυρώσεις που προέκυψαν σε αθλητές ψηλότερα στη λίστα έφεραν τον αθλητή μας εντός της πρώτης 32αδας στο τριπλούν και του έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2008 και τη διοργάνωση στο Πεκίνο. Η ομοσπονδία μετά τη σχετική συνεννόηση με τον αθλητή αποδέχθηκε την πρόταση κι έτσι η αποστολή μας θα ταξιδέψει στο Τόκιο με 20 αθλητές και αθλήτριες.

Ο Καρδιτσιώτης Δ. Τσιάμης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο “χάλκινος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, αναμένεται να είναι έτοιμος για το κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσιάμης

Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1982 στην Καρδίτσα. Είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο, στο αγώνισμά του. Έχει καλύτερη επίδοση στον ανοικτό στίβο 17,55 μέτρα και στον κλειστό στίβο 17,12 μέτρα. Ανήκει στον Ολυμπιακό και γυμνάζεται με τον προπονητή Δημήτρη Σιούντρη, προπονητή αθλητών με μεγάλες διακρίσεις. Στο παρελθόν έχει γυμναστεί και με τον προπονητή Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπως η Χρυσοπηγή Δεβετζή, τον Θανάση Σιούντρη.

Το 2006, ξεκινώντας τους αγώνες του στον κλειστό στίβο, σημείωσε ατομικό ρεκόρ με επίδοση 16,90 μέτρα, πιάνοντας το όριο για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Στις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση στα 17,12 μέτρα. Στον προκριματικό των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σημείωσε επίδοση 16,95 μέτρα και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, τον πρώτο μεγάλο αγώνα της καριέρας του. Εκεί, με προσπάθεια στα 16,94 μέτρα κατέλαβε τελικά την 8η θέση. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στα Τρίκαλα κατετάγη 2ος με άλμα στα 16,80μ. Μία εβδομάδα όμως αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Α’ Κατηγορίας με άλμα στα 17,55μ. συνέτριψε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ και σημείωσε μία από τις 3 καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο και την 1η μέχρι τότε στην Ευρώπη.

Μία μέρα, όμως πριν την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για το Γκέτεμποργκ, διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους άτυχους που δεν ταξίδεψαν στο Γκέτεμποργκ, χάνοντας την ευκαιρία για διάκριση.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο H ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των εργασιών του έργου Συντήρηση και ανάδειξη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Α. Βασιλάκος: Νυν υπέρ πάντων … η κατεδάφιση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου