Ειδήσεις

Αφετηρία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας ο συνδιοργανωτής Δήμος Μουζακίου


Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας είναι γεγονός… Αφετηρία του ο Δήμος Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) που συγκαταλέγονται στους βασικούς συνδιοργανωτές, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, αντάξιο της προσπάθειας δημιουργών και χορευτών!

Ειδικότερα, η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται 3 – 5 Ιουνίου 2022, στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα και στη Λίμνη Πλαστήρα. Το Φεστιβάλ θα εξελιχθεί δια ζώσης, αλλά και μέσω του διαδικτύου, με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου στο site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr/5th-idfd.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ιδιωτών επιχειρηματιών, επαγγελματιών και της Σχολής Χορού της Κ. Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιείται φέτος για 9η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 5η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 3/6/2022, 6.00μ.μ.: Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ και του διαγωνιστικού μέρους με χορευτικές εμφανίσεις από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σάββατο 4/6/2022, 12.00μ.μ.: *Workshop με τίτλο ”Model of Inclusive Dance Author Lesson” από την Ann Ghviniashvili, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας. Συμμετοχή ελεύθερη, έπειτα από σχετική δήλωση.
  • Σάββατο 4/6/2022, 6.00μ.μ.: χορευτικές παραστάσεις, συνέχεια του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ, από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας. Είσοδος Ελεύθερη.
  • Κυριακή 5/6/2022, 10.00π.μ.: *Workshop με τίτλο ”Η χρήση της μουσικής ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας στη Μουσικοθεραπεία” από τον Αποστόλη Λάσχο, στον Βοτανικό Κήπο Λίμνης Πλαστήρα, Νεοχώρι). Συμμετοχή ελεύθερη, έπειτα από σχετική δήλωση.
  • Κυριακή 5/6/2022, 12.00μ.μ.: τελετή λήξης του Φεστιβάλ με απονομή των βραβείων στις ομάδες στον Βοτανικό Κήπο Λίμνης Πλαστήρα, Νεοχώρι). Είσοδος Ελεύθερη.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύγχρονο παιδικό σταθμό αποκτά ο Δήμος Παλαμά
Επόμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Διαρκές το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τις κοινότητες του Δήμου