Ειδήσεις

Σύγχρονο παιδικό σταθμό αποκτά ο Δήμος Παλαμά


Ένα σύγχρονο, λειτουργικό  και φιλικό για παιδιά και εκπαιδευτικούς, δημοτικό  παιδικό σταθμό αποκτά ο Παλαμάς, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας.   Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του παιδικού σταθμού,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 80.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Παλαμά.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου και τη Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κτίριο του δημοτικού παιδικού σταθμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα  έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδέονται με τις ζωές των ανθρώπων και βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Στηρίζουμε τις οικογένειες και δημιουργούμε ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό παιδικό σταθμό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού παιδικού σταθμού Παλαμά, που στεγάζεται σε κτίριο συνολικού εμβαδού 158 τ.μ. Για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ

  1. Καθαίρεση των υπαρχόντων εξωτερικών ξύλινων και μεταλλικών κουφωμάτων
  2. Επιχρίσματα με τσιμεντοκονίαμα περιμετρικά του πέτρινου κτιρίου μέσου ύψους 30 εκατοστών
  3. Τοποθέτηση υαλόθυρων από ηλεκτροστατικά βαμμένο αλουμίνιο, χωρίς φεγγίτη
  4. Τοποθέτηση υαλοστασίων ανοιγόμενα περί κατακόρυφο ή οριζόντιο άξονα ή συρόμενα επάλληλα
  5. Τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών / ηχομονωτικών / ανακλαστικών υαλοπινάκων, συνολικού πάχους 22 εκατοστών
  6. Τοποθέτηση κινητών σιτών αερισμού
  7. Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης, πάχους 70 χιλιοστών
  8. Θερμο-ηχομόνωση οροφής με πλάκες ορυκτοβάμβακα
  9. Τοποθέτηση πετασμάτων ηλιοπροστασίας τύπου ρόλλερ με διάτρητο ύφασμα
  10. Τοποθέτηση παντζουριών από αλουμίνιο
  11. Τοποθέτηση ποδιών παραθύρων από μάρμαρο
  12. Κατασκευή κεκλιμένης μεταλλικής ράμπας ΑΜΕΑ για τις απαιτήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

 

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Θα αντικατασταθεί ο υπάρχων λέβητας με λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης καυσαερίων
  • Θα τοποθετηθεί θερμαντήρας νερού (μπόϊλερ) τριπλής ενέργειας που θα θερμαίνεται είτε από  δυο (2) συλλέκτες ηλιακών 1,5 τετ. μετ. έκαστος, είτε  από το λέβητα , είτε από ηλεκτρική αντίσταση 4000 W.
  • Θα γίνει αντικατάσταση των υπαρχόντων κλιματιστικών ψύξης θέρμανση παλαιάς τεχνολογίας με κλιματιστικές  μονάδες ψύξης  θέρμανσης, διαιρούμενου τύπου, inverter, ψυκτικής-θερμικής απόδοσης τάξεως 18.000 BTU/Η, ψυκτικής απόδοσης τουλάχιστον 18.000 Btu / hr και θερμικής απόδοσης τουλάχιστον 18.400 Btu / hr δύο στην αίθουσα απασχόλησης νηπίων και στην κουζίνα, και κλιματιστική μονάδα ψύξης  θέρμανσης, διαιρούμενου τύπου, inverter, ψυκτικής-θερμικής απόδοσης τάξεως9.000 BTU/Η, ψυκτικής απόδοσης τουλάχιστον 9.000 Btu / hr και θερμικής απόδοσης τουλάχιστον 9.500Btu / hr   στο γραφείο.
Προηγούμενο άρθρο Η κοινότητα για το συν στην Εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Αφετηρία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας ο συνδιοργανωτής Δήμος Μουζακίου