Ειδήσεις

Αγιασμός Κατηχητικών 2023 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας


Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής  χρονιάς, έγινε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7:00 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην Μ. Αλεξάνδρου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ο οποίος μετά τον Αγιασμό καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους παρακάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να διακονήσουν τον χώρο της νεότητος, να αγαπήσουν πολύ και να στηρίξουν ιδιαίτερα του νέους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα πάντα, αλλά το αληθινό αντἐχει και τελικά με την χάρη του Θεού επικρατεί.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κατηχητής/τρια, οφείλει να έχει πνευματική και μυστηριακή ζωή, να εμπνέει με το παράδειγμα του, να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς που πραγματικά έχουν ανάγκη στις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάνε οι άνθρωποι του τόπου μας με τις πλημμύρες, να αναδείξει ότι υπάρχει πνευματική και ηθική κρίση καθώς απομακρυνθήκαμε από το θέλημα του Θεού και να κηρύξει μετάνοια και επιστροφή στο δρόμο που βάδισαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά σε όλους τους κατηχητές και τους είπε πως πάντα θα είναι δίπλα τους για ότι χρειαστούν.

Ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητας π. Παναγιώτης Καλλιώρας στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές βοηθητικό υλικό.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κανονικά στο Δήμο Μουζακίου η έναρξη λειτουργίας των σχολείων
Επόμενο άρθρο Συλλαλητήριο φορέων την Κυριακή στον Παλαμά