Ειδήσεις

Aγιασμός του Κατηχητικού του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τελέσθηκε ο αγιασμός του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο.

Ο Εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μας. Τα παιδάκια με τους γονείς τους το γνωρίζουν αυτό και συμμετείχαν με πολύ ευλάβεια στην Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων μυστηρίων. Στην συνέχεια παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Ο π. Δημήτριος προέτρεψε ακόμη περισσότερο τους γονείς να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία και στο κατηχητικό, ώστε να γνωρίσουν μέσα από την κατήχηση, την παράδοση μας και την Ορθοδοξία. Στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά σε όλα τα παιδάκια.

Στην 1η τους συνάντηση είχαν την χαρά να τους επισκεφθεί ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητος π. Παναγιώτης Καλλιώρας με τους καθηγητές μουσικής της χορωδίας των κατηχητικών κ. Πέτρο Τσιμπερόπουλο και η κ. Φανή Καραμήτρου, που ξεκινάει ξανά φέτος και ενημερώθηκαν για την ημέρα και ώρα που θα λειτουργεί.

Να αναφέρουμε πως η χορωδία των κατηχητικών θα λειτουργεί κάθε Σάββατο απόγευμα στις 5.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας. Θα περιμένει όλα τα παιδάκια Δημοτικού και Γυμνασίου των κατηχητικών και όχι μόνο να ξεκινήσουν ένα ονειρεμένο μουσικό ταξίδι, διασκεδάζοντας, τραγουδώντας και περνώντας υπέροχα!

Το κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης λειτουργεί κάθε Σάββατο και ώρες 4 με 5 το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθρο Προς 1,45 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος των απανταχού Καρδιτσιωτών παρουσιάζει το Βιβλίο: Καραϊσκάκης, Ο παρεξημένος ήρωας