Ειδήσεις

Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον Υπουργό


Άκαρπη απέβη, το πρωί της Παρασκευής, στην Αθήνα, η συνάντηση της εξαμελούς αντιπροσωπείας των αγροτών της Καρδίτσας, οι οποίοι έστησαν μπλόκο σε επαρχιακό δρόμο παράλληλα του κόμβου της Ε-65, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά σήμερα στην Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, είπε ότι στα βασικά αιτήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και τα οποία έθεσαν στον υπουργό και στους συνεργάτες του δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Όσον αφορά τις χαμηλές τιμές του βαμβακιού, από την πλευρά του υπουργείου έγινε λόγος για χρηματιστηριακό προϊόν, για τον ΕΛΓΑ ειπώθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές και θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα ασφάλιστρα ανά περιοχή με βάση το ύψος των ζημιών, ενώ για τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια ημερίδα στην Καρδίτσα στις αρχές του 2023 για να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση των αγροτών.

Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Καρδίτσα και θα ενημερώσει τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, ενώ πλέον το βλέμμα στρέφεται στη Νίκαια Λάρισας όπου στις 8 του Γενάρη θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. «Το είπαμε στον υπουργό, τα 200 τρακτέρ που βρίσκονται σήμερα στην Καρδίτσα, θα γίνουν πολύ περισσότερα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας θα απαντήσουμε με τρακτέρ στους δρόμους της Ελλάδας», είπε ο κ. Τζέλλας

Ο  Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας,  σε δήλωση του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι στέκεται εχθρικά απέναντι στους αγρότες, ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή τα “δημοσιονομικά δεδομένα” που επικαλείται για τη μη ικανοποίηση των ζωτικών αιτημάτων μας, δεν αποτελούν εμπόδιο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. ο αγώνας θα συνεχιστεί, θα γίνει ενημέρωση των συναδέλφων μας και μέσα από Γενική Συνέλευση θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας διαρκείας και θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές όσο τα προβλήματα παραμένουν. Τα προβλήματα λύνονται στους δρόμους του αγώνα και όχι από τον καναπέ. Ετσι, την Παρασκευή θα συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση που γίνεται ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό μαζί με τους εργαζομένους.

Ταυτόχρονα στέλνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με εμάς. Στις 8 Γενάρη στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Λάρισα, θα πάρουμε αποφάσεις από κοινού με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα για νέες, πιο δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις. Η φωτιά του αγώνα παραμένει αναμμένη και δεν μπορεί να την σβήσει κανείς».

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Εντυπωσιακή παρουσίαση των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου στο Αγναντερό από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε με έργα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη