Ειδήσεις

άλλη ρΟ.Τ.Α.: Στις 9 Νοεμβρίου 2022 απεργούμε και συνεχίζουμε


Ξεχειλίζει η οργή μας, με την κατάσταση που ζούμε ως λαός σαν συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας πολιτικής λιτότητας, ακρίβειας ανεργίας, μισοεργασίας, αυταρχισμού που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με όλες τις αποχρώσεις, απαρέγκλιτα.

Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα διατροφής και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την ανεργία, βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η προοπτική που μας καλούν να αποδεχτούμε είναι να έχουμε όλα τα παραπάνω με το  δελτίο. Την παροχή ρεύματος εκ περιτροπής !!!!! «Να προσαρμοστούμε».  Η κυβέρνηση της ΝΔ  προσπαθεί να μας ξεγελάσει με κουπόνια ελεημοσύνης, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη και με τα οποία απλώς επιδοτεί με δημόσιο χρήμα τους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, των σουπερμάρκετ, των πετρελαίων για να διαιωνίζουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Περικόπηκαν οι αποδοχές, καταργήθηκε ο 13ος-14οςμισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών με απευθείας αναθέσεις ή με την δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών αποτελούν την πανδημία στους ΟΤΑ. Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας έναντι των μονίμων δεν αποτελεί είδηση για κανέναν δήμο. Η κοροϊδία, Δημάρχων και «υπευθύνων» συνδικαλιστών, απέναντι στους συμβασιούχους συνεχίζεται. Πανηγυρίζουν  και φωτογραφίζονται  έξω από τα δικαστήρια για την  παραμονή κάποιων εργαζομένων για έναν μήνα, αλλά οι μεν Δήμαρχοι είναι έτοιμοι να ασκήσουν έφεση σε περίπτωση θετικής απόφασης, οι δε «υπεύθυνοι» συνδικαλιστές αδιαφορούν και μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διεξόδους, την ενοποίηση των εργαζομένων για την  παραμονή όλων των συμβασιούχων στην δουλειά. Σε ρόλο μαέστρου αυτής της ύπνωσης η ¨ακομμάτιστη¨ αλλά πάντα φίλα προσκείμενη σε όλες τις κυβερνήσεις, η Συνδικαλιστική Ανατροπή με συνοδοιπόρους  ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ,  οδηγούν σε διάσπαση των εργαζομένων, στην απογοήτευση και τελικά στους επετειακούς αγώνες που δεν πείθουν ούτε τους ίδιους.

            Δεν θα υποταχθούμε στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία  της ταξικής συναίνεσης και υποταγής των ΠΟΕ -ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. Ούτε βέβαια και στους σχεδιασμούς του  ΠΑΜΕ, που η ηγεσία του  υπονομεύει τις δυνατότητες για έναν ευρύ συντονισμό σωματείων και για κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων και τα μεταφράζει όλα σε ψήφο στο ΚΚΕ ή σε επερωτήσεις στην βουλή. Όλοι τους υποτάσσονται στα «όρια της οικονομίας» και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, θεωρώντας μη αναστρέψιμες τις προηγούμενες μνημονιακές περικοπές και ζητώντας ψίχουλα, που δεν καλύπτουν καν τις απώλειες από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ,ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μόνο οργή μπορεί να προκαλεί  αυτή  η κατάσταση στην εργατική τάξη και την πλειοψηφία του λαού,  καθώς, αυτή η πολιτική επιβάλλεται για το συμφέρον μιας μειοψηφίας. Η αστική τάξη μετράει υπερκέρδη πατώντας πάνω μας, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι ανάγκη να απαντήσουμε σαν λαός πως σε πόλεμο είμαστε μόνο με αυτούς που μας στερούν το ψωμί, το ρεύμα, την θέρμανση, την παιδεία και την υγεία, την εργασία.

 

 

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Στις 9 Νοεμβρίου 2022 απεργούμε και συνεχίζουμε…

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ALPHA BANK

 

 

“άλλη ρΟ.Τ.Α.”

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δώρα Γούλα, Γεν. Γρ. Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας: Συμμετέχουμε στην απεργία
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Ανασύνταξη και Παναθηναϊκός