Ειδήσεις

Δώρα Γούλα, Γεν. Γρ. Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας: Συμμετέχουμε στην απεργία


Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτοςπου με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουνστους εαυτούς τους σε βάρος όλων εμάς.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού.

Οι εργαζόμενοι είναι για ακόμα μια φορά τα θύματα.

Αποτέλεσμα της πολιτικής τους, να αυξάνονται οι υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους καιτα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο, να αυξάνεται η αισχροκέρδεια και να οδηγούν τον Ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση.

Η Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου θα στείλει για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως «Η ακρίβεια τσακίζει».

Η ακρίβεια μας αφορά όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, νέες και νέους επιστήμονες.

Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει!

Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμουτης εργασίας που παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν τα προβλήματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, πριν να είναι αργά. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εδώ και δώδεκα χρόνια πληρώνουμε το μάρμαρο των πολλαπλών κρίσεων: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν αντέχουμε!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Αύξηση των μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Καθολική Κοινωνική Προστασία.
  • Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.
  • Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα.
  • Φθηνή στέγη για όλες και όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης.
  • Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας στις 12:00 το μεσημέρι, να φωνάξουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν, την κρίση δεν θα την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι – διεκδικούμε αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τις οικογένειες μας.

Προηγούμενο άρθρο Έργο αποκαταστάσεων ζημιών στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο άλλη ρΟ.Τ.Α.: Στις 9 Νοεμβρίου 2022 απεργούμε και συνεχίζουμε