Ειδήσεις

Ανάπτυξη διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά μεταναστριών


Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας, εκ μέρους της Κοινοπραξίας του Έργου ARIADNE 2 «Ανάπτυξη και υποστήριξη διατομεακών διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά μεταναστριών / προσφυγισσών», REC PROGRAMME 2014-2020, πραγματοποίησαν ημερίδα ενημέρωσης στο Ξενοδοχείο Κιέριον.
Στην εκδήλωση απέστειλε γραπτό χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Τσιάρας Κων/νος δια του εκπροσώπου του γραφείου του.
Την εκδήλωση άνοιξαν απευθύνοντας χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος Βασίλης και η Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. κα. Κορώνη Κωνσταντία.
Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας κα. Σκόνδρα Ασημίνα καθώς και η Αναπληρώτρια Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Τσουρή-Καραμπινά.
Ακόμη, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας , Ταξίαρχος κ. Καρανάσιος Θωμάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Μήτραινας Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, κ. Ζαΐμης Παναγιώτης, ο Προϊστάμενος του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ. Αναστασίου Σπύρος και η κ. Ρουμελιώτη Γιαννούλα του γραφείου αντιμετώπισης
ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας παρευρέθηκαν η Γραμματέας κ. Αικατερίνη Νταλντάνη και τα μέλη κ. Κρομμύδα Χάιδω, κ. Μπακαλάκου Σωτηρία και ο κ. Μπέλλης Βασίλης.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο «ARIADNE 2» από τη κα. Δήμητρα Κατεχάκη Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. , ΜΑ – Βοηθός Συντονιστή Έργου ARIADNE 2- Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕΜΑ.).
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κα. Άννα Βουγιούκα Κοινωνική Επιστήμονας – Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Φύλου και Υπεύθυνη Συνηγορίας του Κέντρου ΔΙΟΤΙΜΑ, η οποία αναφέρθηκε στη Προώθηση της Δια-τομεακότητας, τις Προδιαγραφές και τις Προκλήσεις.
Εν συνεχεία, ο κ. Κων/νος Στάικος, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.- Προϊστάμενος Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, μίλησε για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στη πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Η Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κα. Αικατερίνη Βελεσιώτου, Χημικός MSc και η κα. Κωνσταντινιά Καραγεώργου , Στέλεχος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας ΜΑ, αναφέρθηκαν στη συμβολή του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας στο έργο ARIADNE 2.
Ο κ. Δημήτρης Αλειφέρης Αστυνομικός / Κοινωνιολόγος MSc, ΜΑ, Συντονιστής Έργου ARIADNE 2- Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), παρουσίασε τις Προτυποποιημένες διαδικασίες αναφοράς, διαχείρισης και προστασίας επιζωσών ενδοοικογενειακής βίας / ARIADNE 2 SOPs.
Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και εκπροσώπων φορέων και η ημερίδα έκλεισε από τη Γραμματέα του ΔΣ του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Αικατερίνη Νταλντάνη, η οποία συνεχάρη τις/τους διοργανώτριες/διοργανωτές και ευχαρίστησε τις/τους παρευρισκόμενες/ παρευρισκόμενους.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά εξειδικευμένου φαρμακευτικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθρο Ικανοποιητική προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία στους Σοφάδες