Ειδήσεις

Αναπτυξιακή πρόταση για τους ορεινούς Δήμους


Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη συνάντηση με τους δημάρχους των ορεινών δήμων και τη δέσμευσή του για ΟΧΕ Αγράφων (αφορά τους Δήμους Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα) έγινε διαδημοτική συνάντηση για την σύνταξη μελέτης και υποβολή προς ένταξη χρηματοδότησης.

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα, στο Μορφοβούνι,  παρουσία των δημάρχων κ.κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, Ανδρέα Στεργίου και του οικοδεσπότη Παναγιώτη Νάνου, με συμμετοχή συνεργατών τους.

Σκοπός της συνάντησης η άμεση εκπόνηση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αγράφων κι η ένταξη έργων διαδημοτικής σημασίας. Αποφασίστηκε η ένταξη έργων με προστιθέμενη αξία, συνολικά για τα ενιαία και αδιάσπαστα Άγραφα. Άξονας της Ανάπτυξηςαποτελεί το πρόγραμμα “Επιστροφή στην Πατρίδα” του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο έχει ως στόχο την επανακατοίκηση των χωριών και το ζωντάνεμα της υπαίθρου.

Οι τρεις δήμαρχοι αποφάσισαν να καταθέσουν κοινή αναπτυξιακή πρόταση στην κυβέρνηση, με έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή,  την κτηνοτροφία, τον δευτερογενή τομέα με προτεραιότητα τον Αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν για την προώθηση έργων και υποστηρικτικών υποδομών εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση τα ορειβατικά μονοπάτια, τον θρησκευτικό τουρισμό, την χάραξη διαδρομών Φύσης και Πολιτισμού που θα ενώνουν τους δήμους Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα. Για την υλοποίηση του σχεδίου συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας την οποία συντονίζουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι και η μελέτη ΟΧΕ θα κατατεθεί σύντομα, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προηγούμενο άρθρο Προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Υδροηλεκτρικό έργο Αυλακίου
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας