Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας»  προϋπολογισμού 250.000 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης, που αφήνουν πίσω τους μέλλον Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, αναβαθμίζουμε ενεργειακά ένα  το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους, εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές των σχολείων της Καρδίτσας, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, λειτουργικά, ασφαλές και  φιλικά  προς το περιβάλλον κτίρια. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε  δημόσια κτίρια στην Θεσσαλία, επενδύοντας  69,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Το πρόγραμμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών, θερμομόνωση οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ανοιγόμενα αλουμινίου, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης, μόνωση σωληνώσεων, εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου Led.

Με τη λειτουργία των έργων αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας για το ειδικό σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την επιβολή εισιτηρίου ανόδου στον Όλυμπο