Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας για το ειδικό σχολείο Καρδίτσας


Μετά από 6 χρόνια από την πρώτη κοινή συνεδρίαση των φορέων (Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ, Σύλλογος Διδασκόντων Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, Δήμος Καρδίτσας) που έγινε με πρωτοβουλία μας, φτάσαμε στην ολοκλήρωση του φακέλου που θα υποβληθεί στις ΚΤΥΠ για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για την  ανέγερση  ενός νέου, σύγχρονου και κατάλληλου διδακτηρίου για το Ειδικό Σχολείο. Όλο αυτό το διάστημα το ΔΣ του Συλλόγου παρά τις καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και συγκρούσεις παρακολούθησε από κοντά τις διαδικασίες και  με τη συμβολή μέλους του Συλλόγου βοήθησε στο ξεμπλοκάρισμα πολλών γραφειοκρατικών (και όχι μόνο) εμποδίων.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειές μας και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του φακέλου και ιδιαίτερα τον Δήμο Καρδίτσας, τους υπαλλήλους και υπεύθυνους των υπηρεσιών του Δήμου των οποίων η ενέργειες ήταν καθοριστικές για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του φακέλου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς για να ενταχθεί η ανέγερση του νέου διδακτηρίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των ΚΤΥΠ. Το χρωστάμε στα παιδιά που δικαιούνται ένα κτίριο αντίστοιχο των μορφωτικών αναγκών τους, στους γονείς τους  και στους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται να εργάζονται σε χώρους που ταιριάζουν στο λειτούργημά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να κινητοποιηθούν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Μέχρι τότε όμως και επειδή οι σημερινές συνθήκες που σχετίζονται με το κτιριακό και την υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτες, καλούμε τον Δήμο Καρδίτσας και την Δ/νση ΠΕ Καρδίτσας να λάβουν κάθε μέτρο που μπορεί να βελτιώσει άμεσα την κατάσταση σύμφωνα και με τις προτάσεις που ήδη έχουμε καταθέσει.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεου για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας