Ειδήσεις

Αντιμετώπιση της εφηβικής παχυσαρκίας, με τη συμμετοχή σχολείων της Καρδίτσας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών στην αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας αλλά στην ορθή ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων.

Το έργο υλοποιήθηκε  από την ΕΕΚΕ: Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το SAFE (Safe Food Advocacy Europe) με χρηματοδότηση από το ESF+.

Ο βασικότερος στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης για παιδιά και έφηβους το οποίο βασίστηκε στις διατροφικές αρχές, τη φυσική δραστηριότητα, τις διατροφικές διαταραχές, τις διακρίσεις και τον εκφοβισμό (bullying) και αναφερόταν σε πιθανούς κινδύνους για την υγεία εξαιτίας της κακής διατροφής.

Τέλος, το έργο στόχευσε στην ενεργό υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης παρέχοντας σε ευάλωτα παιδιά, καλής ποιότητας εκπαίδευση που διδάσκει την παιδεία για την υγεία και τη διατροφή, και στην υποστήριξη ενός κανονισμού για την πολιτική τροφίμων που προστατεύει τα ευάλωτα παιδιά από την παραπλανητική επισήμανση και το επιθετικό μάρκετινγκ.

Ευχαριστούμε θερμά εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές των σχολείων,10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας και 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας.

Το έργο ενέπνευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι/ες με τη σειρά τους – με το όραμα και τη φαντασία τους – αλλά και συντροφιά με τους εκπαιδευτικούς τους υλοποίησαν μία σειρά από εντυπωσιακές δράσεις:

  • Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού του Safe Food Advocacy Europe στους μαθητές και τις μαθήτριες
  • Δημιουργία “τοίχου διατροφής” στον διάδρομο του σχολείου
  • Δημιουργία κουίζ από τους μαθητές/μαθήτριες και λύση του κουίζ από όλα τα τμήματα του σχολείου
  • Ανάγνωση ετικετών σε συσκευασίες προϊόντων και εντοπισμός χρωστικών και συντηρητικών
  • Παρασκευή smoothies και φρουτοσαλάτας και “υγιεινό κέρασμα στο προαύλιο” του δημοτικού σχολείου
  • Ηχογράφηση τραγουδιού και δημιουργία βίντεο με θέμα “φρούτα και λαχανικά” από τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας
  • Δημιουργία Comic με θέμα την υγιεινή διατροφή από τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή τους στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσαςκαι στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, Δαλέζιο Νικόλαο, Δόγια Παρασκευή, Ζουμπουγιάννη Γεωργία και Καμανά Αναστασία (10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας), Ποταμίτου Νίκη, Κουρκάκη Σταυρούλα, Αρσενίου Γρηγορία, Στεργιούλη Ευανθία, Καμπόση Μαρία, Παλαμιώτη Φώτιο, Πλατογιάννη Ελένη, Γεννάδιο Γιάννη, Παπακώστα Σοφία , Τσίνα. Παναγιώτη(1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας & 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας).

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία