Ειδήσεις

Αντιπολεμικές δράσεις στην Καρδίτσα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  στην πλατεία Πλαστήρα οι δραστηριότητες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της συμμετοχής της χώρας μας σ’ αυτόν, που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ) και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (ΟΓΕ).

Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων έγινε ποδηλατοδρομία με συμμετοχή μικρών και μεγάλων,  με μπαλόνια και σημαίες στα ποδήλατά τους, διέσχισαν  τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά τον τερματισμό της ποδηλατοδρομίας,  τα μικρότερα παιδιά με την βοήθεια παιδαγωγών και της εικαστικού Μάρθας Μακρή, πραγματοποίησαν δραστηριότητες.

Έγινε αφήγηση του το διαχρονικού  παραμυθιού «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί  για παιδιά από την Σοφία Ζαραμπουκα, συζήτησαν για τα «δεινά» του πολέμου και για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν για την ειρήνη. Ζωγράφισαν  για το θέμα και το έκαναν κολλάζ δημιουργώντας ένα υπέροχο πανό. Σε άλλο σημείο της πλατεία οργανωθήκαν δραστηριότητες για μεγαλύτερα παιδιά.

Παράλληλα  πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή γονιών και άλλων παρευρισκομένων  όπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών και της Επιτροπής Ειρήνης αντίστοιχα, έκαναν αναφορά στις αιτίες  και στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εξέφρασαν την αλληλεγγύη στον ουκρανικό και ρώσικο λαό που  αλληλοσφάζονται  για τα συμφέροντα  των ισχυρών οικονομικών ομίλων. Εκφράστηκε η ισχυρή αντίθεση για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης που με την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις,  εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε ανάλογος προβληματισμός από τους συμμετέχοντες,

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο στην κεφαλή της οποίας ήταν τα παιδιά με το  πανό και τις ζωγραφιές  που κατασκεύασαν.

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Χωρίς μείωση Ρήτρας Αναπροσαρμογής οι αγρότες που χρησιμοποιούν δημοτικό δίκτυο άρδευσης
Επόμενο άρθρο Επικίνδυνα Πισωγυρίσματα - Γράφει ο Δημήτρης Γιώτης