Ειδήσεις

Επικίνδυνα Πισωγυρίσματα – Γράφει ο Δημήτρης Γιώτης


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος  ότι προσπάθειες κάναμε σαν σύλλογος τα τελευταία 22 χρόνια για την προβολή της τεράστιας ιστορίας του χωριού μας να πάνε όλα χαμένα. Με τεράστιες  θυσίες, κόπο, χρόνο, τρέξιμο σε κάθε αρμόδια υπηρεσία ώστε να καταφέρουμε να αυξηθεί η προσέλευση των επισκεπτών στο χωριό του Καραϊσκάκη φτάσαμε δυστυχώς σήμερα που ξεκινά μετά από 2 περίπου χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας  η προσέλευση εκδρομέων να καθίσταται πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο χώρο της σπηλιάς  δίνοντας  στον επισκέπτη μία εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Ο δρόμος από το Μαυρομμάτι μέχρι τη σπηλιά που με κόπο το 2002 και την τεράστια συμβολή του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου ,του Συλλόγου μας ,της κοινότητάς μας των τότε δημάρχων κ.κ. Καφφέ και Κωτσού καταφέραμε να ασφαλτοστρώσουμε, σήμερα βρίσκεται  σε μαύρα χάλιατο ίδιο και το 100 μέτρων μονοπάτι που οδηγεί μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς.

Το οδόστρωμα με επικίνδυνες καθιζήσεις , τα δέντρα έχουν φτάσει μέχρι τη μέση του οδοστρώματος με συνέπεια τα λεωφορεία να μη μπορούν να περάσουν και να υπάρχει δικαιολογημένα εκ  μέρους τους μία μεγάλη δυσφορία με κίνδυνο να σταματήσουν όπως μου δήλωσαν τη μεταφορά επισκεπτών στο χώρο της σπηλιάς με ότι αυτό συνεπάγεται  για την τοπική κοινωνία του δήμου μας και ιδικά για τους επαγγελματίες  εστίασης  του χωριού μας.

Η περίφημη μελέτη για την ‘’Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της σπηλιάς,, τελειωμένη ,ολοκληρωμένη και επικυρωμένη η οποία προσφέρθηκε έτοιμη από τον Σύλλογό μας στον Δήμο Μουζακίου και παρά τις όποιες <<επαφές>> του Δημάρχου μας κ. Στάθη του Βουλευτού χωριανού μας  πρώην Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσού, και του Δημοτικού Συμβούλου χωριανού μας κ. Επ. Γκινή με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνηστο γραφείο της όλως περιέργως και χωρίς καμία εμφανή σοβαρή αιτία και δικαιολογία η μελέτη παραμένει σε κάποιο συρτάρι του Δήμου μας κλειδωμένη.

Κλείνοντας κάνουμε έκκληση πρώτα στον φίλο κατά άλλα πρόεδρο του χωριού μας κ. Γ. Νάσιο ελπίζοντας   στην ευαισθησία που τον διέπει για το χωριό μας να κάνει κάτι άμεσα πριν είναι αργά για όλους μας  και μετά προς κάθε αρμόδιο του Δήμου μας  αν ενδιαφέρονται όπως διατείνονται για την ανάπτυξη και τουριστική προβολή του τόπου μας .

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αντιπολεμικές δράσεις στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο