Ειδήσεις

Απάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου στοv κ. Ι. Γεννάδιο περί της οικονομικής κατάστασης του Δήμου


κ. Διευθυντά, Στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Ι. Γεννάδιου περί της οικονομικής καταστάσεως του Δήμου. Για την ακρίβεια των πραγμάτων θα θέλαμε επισημάνουμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς είναι παρήγορο πως έστω και αργά ο κ. Γεννάδιος αντιλήφθηκε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου και έτσι επιχειρεί να αλλάξει πεδίο κριτικής. Βέβαια συνετέλεσε σε αυτό και η διάψευση των κρυφών ελπίδων, ορισμένων ομοτράπεζών του ότι: «αφού δεν πλημμύρισε η πόλη με τον Daniel, θα πλημμυρίσει με τον Elias». Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους πολίτες της Καρδίτσας για μια ακόμη φορά οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν.

Στο δια ταύτα και περί οικονομικών του Δήμου: Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. Γεννάδιο,  ότι τα οικονομικά του Δήμου Καρδίτσας κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις πληρωμές και ούτε αναμένεται να υπάρξει στο προσεχές διάστημα. Εν πάση περιπτώσει τα οικονομικά του Δήμου Καρδίτσας κινούνται με αντίστοιχο τρόπο, με τα οικονομικά όλων των δήμων της χώρας που έχουν παρόμοια με την Καρδίτσα χαρακτηριστικά.

Ωστόσο κάποιες αποστροφές στο κείμενό του περί «καθαρού ταμείου που παραλάβαμε» έρχονται να επιβεβαιώσουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Γεννάδιος έχει δυο «συνεταίρους» στον συνδυασμό του. Έναν κρυφό που του ψιθυρίζει στο αυτί αυτά περί «καθαρού ταμείου» και έναν φανερό ο οποίος με βάση τις καταστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι μεγαλοφειλέτης του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Βέβαια για τον κ. Γεννάδιο το δυστύχημα είναι ότι η  κοινωνία μας και τους δύο «συνεταίρους» του, κρυφό και φανερό, τους γνωρίζει καλά. Και επειδή δεν θέλουμε να επιχειρηματολογήσουμε άλλο για τα αυτονόητα, θα παραθέσουμε τα όσα υποστηρίζει με προχθεσινό άρθρό του, πρώην συνομιλητής του κ. Γεννάδιου, πρώην αντιδήμαρχος Καρδίτσας και νυν υποψήφιος δήμαρχος. Γράφει λοιπόν για τους «συνεταίρους» του κ. Γεννάδιου: «Η αδυναμία συγκρότησης αυτοδιοικητικής παράταξης από 2 υποψήφιους κατέληξε σε μία συμμαχία παρωδία με «ερμαφρόδιτα» χαρακτηριστικά. Ο δημοτικός σύμβουλος που για 4 χρόνια είχε ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή στα συμβούλια και αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα εάν ο οποιοσδήποτε αναζητήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων, συνέπραξε με τον εκλεκτό του πρώην δημάρχου. Σε ότι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες με το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εταιρείας του, θεωρώ ότι πρέπει σύντομα να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις ώστε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει πλήρως τι συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικεί κάποιος με χρέος το 1/3 του χρέους του Δήμου Καρδίτσας, τη διοίκηση του…». «…Η συμπόρευση με το «μαύρο» που επέλεξε ο επικεφαλής με τις ευλογίες του πολιτικού του κηδεμόνα και πρώην δημάρχου, αποτελεί τη χείριστη και πλέον αυτοκαταστροφική επιλογή και θα αποδοκιμαστεί από τους δημοκρατικούς πολίτες».

Προηγούμενο άρθρο Δοκιμαστική λειτουργία σειρήνων τη Δευτέρα στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καλεί σε συμμετοχή στο Παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο