Ειδήσεις

Απεργούν οι οικοδόμοι της Καρδίτσας την Τετάρτη 16 Μαρτίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Την εισήγηση εκ μέρους του Δ.Σ. έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κώστας Κουβαράς, όπου έγινε ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Αναφέρθηκαν όλες οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήρε μέρος το Συνδικάτο με κορύφωση τις απεργιακές μάχες που δόθηκαν. Στη συνέχεια αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στην οικοδομή και στο χώρο των κατασκευών γενικότερα. Τα ζητήματα των υπέρ «αγνώστων ενσήμων», η ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο συζητήθηκαν στη συνέχεια.

Ακολούθησε πλούσια κουβέντα με τους παρευρισκόμενους – μέλη του Συνδικάτου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη καθημερινότητά μας, με την ακρίβεια που επικρατεί στα καύσιμα, την Ενέργεια, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής- πανοικοδομικής Απεργίας στις 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας για να διεκδικήσουμε Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του δημάρχου Μουζακίου στην ημερίδα για τον Ιανό
Επόμενο άρθρο Σχεδιάζοντας το μέλλον της Λίμνης Πλαστήρα μέσα από τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια