Ειδήσεις

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το πρόγραμμα δράσης


Η Γενική Συνέλευση(2/2/2023)  της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε και καταθέτει πρόταση γενικευμένου, πανελλαδικού και πανεκπαιδευτικού αγώνα διαρκείας.

Πρέπει να είναι σαφές ότι με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δεν βάλλονται οι νεοδιόριστοι, αλλα στην πραγματικοτητα ολος ο κλαδος, η μονιμοτητα και οι εργασιακες σχεσεις ολων! Η εφαρμογή της αξιολόγησης ξεκινά από αυτό το τμήμα εκπαιδευτικών, επειδή μπορεί να εκβιαστεί πιο ανοιχτά! Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σύνδεση της αξιολόγησης με τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχει και για τους μόνιμους και με τις αντίστοιχες ποινές.

Άρα τον αγώνα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να τον δώσει το κομμάτι των νεοδιόριστων μόνο του, αλλά ολος ο κλαδος! Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει τεμαχισμός-σαλαμοποίηση του αγώνα ανάλογα με τις περιοχές που ξεκινά η ατομική αξιολόγηση με την τοποθέτηση των σχολικών συμβούλων. Ενιαία και συνολικά πρέπει να δοθεί η μάχη.

Όλα τα παραπάνω ορίζουν και καθορίζουν και την κατεύθυνση του αγώνα και τις μορφές πάλης που πρέπει να αναπτυχθούν. Βασική κατεύθυνση είναι η συγκρότηση κεντρικής μάχης όλου του κλάδου με στόχο την ανατροπη όλου του πλαισίου αξιολογησης -για την ανατροπή του ν.4823/21- για αυξησεις στους μισθους μας.

Αυτός ο συνολικός αγώνας

  • Σημαίνει ΑΠΕΡΓΙΑ. Κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας. Γιατί έτσι έχουν κατακτήσει διαχρονικά οι εργαζόμενοι τα δίκια τους. Γιατί οι ΑΠΕΡΓΙΕΣ ήταν αυτές που απέτρεψαν για 41 χρόνια την εφαρμογή της αξιολόγησης. Γιατί οι ΑΠΕΡΓΙΕΣ ήταν αυτές που έφεραν αύξηση μισθών μας. Οι συνάδελφοί μας στη Βρετανία, στην Πορτογαλία έχουν κινήσει. Τον ίδιο απεργιακό δρόμο πρέπει να βαδίσουμε κι εμείς.
  • Σημαίνει διαδηλώσεις, πορείες, μαζικά συλλαλητήρια, δηλαδή οργανωμένη φωνή αντίστασης και διεκδίκησης που βγαίνει στην κοινωνία. Συλλαλητήρια και με άλλους φορείς τόσο στην Καρδίτσα αλλά και οργανωμένες πανελλαδικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα.
  • Σημαίνει Μαζικές Γενικές Συνελεύσεις για να μπορέσει να συμμετέχει ενεργά ο κλάδος στον αγώνα, για να σπάσει η λογική της ανάθεσης. Συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για παρεμβάσεις στα σχολεία, για την προετοιμασία της απεργίας. Ήδη αρκετοί νέοι συνάδελφοι δήλωσαν την προθυμία τους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Επιτροπή. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αναλαμβάνει άμεσα από την ερχόμενη βδομάδα την οργάνωσή της με επισκέψεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Συγκρότηση ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ για την οικονομική στήριξη του αγώνα.

Προτείνουμε την κήρυξη απεργίας άμεσα στις 15/2, διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων για εκτίμηση και απόφαση επόμενων αγωνιστικών βημάτων και νέα συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18/2.

Για να υπηρετήσουμε αυτό τον αγώνα αποφασίζουμε παράλληλα:

α) Στάσεις εργασίας. Οι στάσεις εργασίας δεν θα αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους, αλλά όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ, που θα παρεμβαίνουν οργανωμένα, με τη μαζική τους παρουσία, για την συλλογική αποτροπή της όποιας απόπειρας αξιολογητή/επιθεωρητή να ξεκινήσει την διαδικασία.

β) Απεργια-αποχη, τόσο από την ατομική αξιολόγηση, όσο και από την αυτοαξιολόγηση, τους μέντορες, συντονιστές κλπ.

Απευθυνόμαστε για στήριξη στους γονείς και τους μαθητές μας! Τους ενημερώνουμε με επιστολή για τους πραγματικούς στόχους της αξιολόγησης. Για την ΕΒΕ, την τράπεζα θεμάτων και την PISA, που τα αποτελέσματά τους, οι επιδόσεις των μαθητών, θα αποτελούν ένα ακόμη αξιολογικό ντοκουμέντο. Στοχεύουμε να διαδηλώσουμε από κοινού για τα κοινά αιτήματά μας: την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Συντονιζόμαστε με κάθε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πανελλαδικά και ειδικότερα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, για την ανάπτυξη κοινών αγωνιστικών δράσεων. Στάσεις εργασίας /κινητοποιήσεις με παραστάσεις και καταλήψεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κοινά συλλαλητήρια.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη δεσποτικοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού