Ειδήσεις

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων για το έτος 2023


Η ∆ιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους κατόχους  αιγοπροβάτων και χοίρων ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να προβούν στην υποχρεωτική ετήσια απογραφή των ζώων τους για το 2023, στο χρονικό διάστημα:

  • για τα αιγοπρόβατα από 1 Νοεµβρίου µέχρι 15 ∆εκεµβρίου και
  •  για τους χοίρους από 1 ∆εκεµβρίου µέχρι 31 ∆εκεµβρίου

Υποχρέωση απογραφής έχουν και όσοι έχουν μηδενικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων συστήνεται η κοινοποίηση της απογραφής των αιγοπροβάτων και χοιροειδών, να γίνει με την χρήση από τον κτηνοτρόφο της ψηφιακής υπηρεσίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες εκεί, χωρίς την προσέλευση του στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες .

Όσοι κτηνοτρόφοι υπέστησαν ολική ή μερική απώλεια του ζωικού κεφαλαίου τους λόγω της κακοκαιρίας DANIEL, θα πρέπει:

  1. Να προσέλθουν στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές και να προβούν σε δήλωση θανάτων, προσκομίζοντας την δήλωση ζημιάς που έχουν καταθέσει στον ΕΛΓΑ, με το ενημερωμένο μητρώο τους και
  2. Να την αποτυπώσουν στην ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2023, ακολουθώντας την ανωτέρω διαδικασία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται συστηματικά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Μπάχαλο με τις επιδοτήσεις των αγροτών, μπάχαλο και με τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών